Cruisereiziger

La Spezia

La Spezia

 

Aanlegplaats

Cruise schepen meren aan in de industriële haven van La Spezia. Wel redelijk dichtbij de stad. De havenautoriteiten verzorgen shuttlebussen naar het begin van de haven, waar de cruiseterminal gelegen is. De shuttlebussen zijn snel en efficënt. De cruiseterminal heeft binnen incheckbalies en er zijn diverse VVV’s van dorpen/steden in de buurt. Ook kan je tours boeken naar bijvoorbeeld Cinque Terre. Er is gratis wifi.

Afstand naar La Spezia of Cinque Terre

De cruiseterminal ligt aan het einde van de lange boulevard omgeven door palmbomen. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de bootjes in de haven. Er vertrekken veel rondvaartboten richting Cinque Terre. Buig je af van de boulevard, dan ben je direct in het centrum van La Spezia. Er is een fijne sfeer en je kunt lekker rondwandelen onder de echte Italiaanse arcaden met winkels. Je kunt snel de stad verkennen met een mini-treintje.

Bezienswaardigheden

In La Spezia kan je naar keuze lekker winkelen of wat aan historie doen. Wij bezochten met onze kleine 4-jarige cruisereiziger het lokale marine museum Museum Naval (€1,55 pp entree) dat naast het Arsenaal ligt. Er is een grote collectie duikmaterialen, oude ankers en torpedo’s. Een leuke verrassing om eens door heen te lopen. Vooral op de bovenste verdieping verwonder je je over de prachtige boegbeelden van oude schepen.

In het centrum bevindt zich in een oud 17e eeuws klooster het Museo Amadeao Lia met een mooie collectie Middeleeuwse manuscripten, tekeningen en schilderijen. De verstopte burcht van La Spezia bereik je het beste met de kabelbaan.

Cinque Terre

Ten Noorden van La Spezia bevinden zich 5 dorpjes aan een grillige rotskust. Je kunt er op diverse manieren de dorpjes verkennen. Een trein rijdt tussen de meeste dorpjes zeer regelmatig. Veel excursies bieden bovendien een boottocht aan waarmee je over het water er naar toe kunt, een soort hop-on-hop-off concept. Sportievelingen nemen een van de wandelpaden tussen de dorpjes. Zoek wel goed van te voren op, of de wandelpaden begaanbaar zijn!

Lees wat Cruisereiziger heeft beleefd in Cinque Terre in het fotoverslag van de cruise op de Nautica.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Cruises die La Spezia bezoeken zijn te vinden bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

 

Cruisereiziger