Italië

Terug naar Bestemmingen

Italië biedt enorm veel mooie bestemmingen en verschillende belevingen. Cultuur in Rome (Civitavecchia), Florence en Pisa (Livorno), shoppingplezier in Milaan (Genua) en de prachtigste dorpjes (Portofino, Sorrento en Amalfi). Geniet van het echte Italiaanse leven midden in de steden. Venetië is een aanrader: ‘s middags vertrekken vanuit Venetië is onbetaalbaar. Je hebt de prachtigste uitzichten op de bruggen, gondels en het San Marco plein.

Italië kan in hartje zomer erg warm zijn. Aangename temperaturen zijn er vanaf mei/juni. Cruiseschepen arriveren vaak in industriële havens met om de hoek de vele ferry’s en vrachtschepen. De haven zelf zorgt over het algemeen voor gratis shuttlebussen.

Bestemmingen:

Oostkust (Adriatische Zee)

 

Westkust (Middellandse Zee)

 

Eilanden

 

Welke soorten cruises gaan naar Italië?

Elke rederij doet Italië aan als onderdeel van een Middellandse Zee cruise. Venetië is een populair vertrekpunt voor Oost-Middellandse Zee cruises (mits de schepen niet té groot zijn). Civitavecchia voor de West-Middellandse Zee cruises.

De rederijen MSC Cruises en Costa Cruises hebben in Noord-Italië hun thuishavens, in Genua en Savona. Deze beide rederijen zijn de ultieme Italië-specialist en hebben veel variaties in de routes van Italië.

De rederijen met kleinere luxe schepen doen de kleinere intiemere havens aan zoals Portofino of Amalfi.

Bekijk welke cruises naar Italië gaan:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

 

Het laatste cruisenieuws over Italië

Terug naar Bestemmingen