Cruisereiziger

Expeditiecruises

Expeditie cruises

Een expeditiecruise is een once-in-a-lifetime ervaring. Expeditiecruises gaan namelijk naar de mooiste onherbergzame bestemmingen. De cruiseschepen zijn vaak dan ook kleine schepen met maximaal 200 passagiers. Daardoor kunnen ze gemakkelijker aanmeren of voor anker gaan.

Op een expeditiecruise staan de flora en fauna voorop. Je wordt tijdens een cruise dan ook begeleid door leden van een expeditieteam die de passagiers meenemen in hun wereld. Populaire bestemmingen zijn de beide poolgebieden, de Galapagos eilanden en bijvoorbeeld Groenland. Ook zijn er expeditiecruises naar het Amazone gebied, Rusland, Alaska of Indonesië.

Laat je goed informeren door gespecialiseerde cruise reisbureaus welk schip het beste bij je past. Wil je bijvoorbeeld in Antarctica graag aan land of blijf je liever aan boord? En wil je een comfortabel schip of stel je toch wel prijs op wat luxe aan boord.

Waterproof Cruises & Expeditions is al meer dan 10 jaar expert in expeditie cruisen. Unieke reizen naar fascinerende bestemmingen aan boord van kleinschalige comfortabele expeditie schepen, moderne ijsbrekers of ultra luxe cruiseschepen van 12 tot maximaal 500 passagiers.

Voor een persoonlijk en onafhankelijk reisadvies over alle expeditie cruises naar fascinerende bestemmingen.

Wat is expeditiecruisen?

Expeditieschepen

Cruise expeditieschepen zijn van veel verschillende kleinere rederijen. Grofweg mag je ze indelen in de goed comfortabele schepen, luxe schepen en ultraluxe schepen, soms met all-inclusive. De kleinere schepen nemen soms maar 20 personen mee voor een echt uniek avontuur.

Om met zodiacs aan land te mogen in natuurgebieden zoals Antarctica, mogen de schepen niet meer dan 500 passagiers aan boord hebben. Er mogen nooit meer dan 100 passagiers tegelijk aan land. De meeste expeditie schepen hebben daarom een capaciteit van 120 – 200 passagiers.

Comfortabel en goed zijn bijvoorbeeld de schepen van Oceanwide Expeditions. Luxer zijn de schepen van Ponant en Hapag Lloyd Cruises. De vele nieuw bouw schepen die de komende jaren worden opgeleverd op de ‘expeditie cruise’ markt zijn luxe tot ultra-luxe. Ga voor nog meer informatie over expeditieschepen of hoe een schip eruit ziet, naar hier.

Allemaal
12-60 passagiers
61-200 passagiers
201-500 passagiers
Kontiki Wayra

Kontiki Wayra

Opgeleverd/bouwjaar
Aantal Passagiers
Lees meer over dit schip

We helpen je graag verder!

Waar boek ik een expeditiecruise en wat zijn de rederijen? Klik hieronder door om meer te weten over bepaalde onderwerpen.