Cruisereiziger
BestemmingenBouwMaidentripNieuwe cruiseschepen

Nieuw schip AIDAprima gaat Rotterdam aandoen

AIDAprima
AIDAprima

De eerste van de twee nieuwbouwschepen van AIDA Cruises gaat AIDAprima heten. Het schip vaart vanaf 20 juni 2015 het hele jaar door vanaf Hamburg naar onder andere Rotterdam. AIDAprima wordt een schip dat bij slecht- weerbestemmingen prima vermaak biedt. De vier elementen, Water – Lucht – Aarde – Vuur, worden de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek omvat in ieder geval twee glijbanen, een klimparcours en zelfs een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

Nieuw zijn verder:

 • miniclub voor baby’s vanaf 6 maanden
 • een beachclub dat overdekt kan worden met uv-doorlaatbaar materiaal dat ‘s avonds ook als sterrenhemel kan dienen
 • een AIDAplaza waar geshopt kan worden en barretjes zijn, met avondentertainment
 • een verderontwikkeld Theatrium met een volledig ronde tribune
 • Lanai hutten met een eigen privé wintertuin
 • voor het eerst restaurants (reserveren verplicht) als French Kiss, Casa Nova (Italiaans) en een kookschool met een excursie waarbij ingrediënten op de plaatselijke markt gekocht worden en daarna bereid.
 • Vier buffetrestaurants waaronder het bekende Marktrestaurant, Bella Donna, East en het nieuwe Fuego

Het schip vaart van 22 maart tot 16 juni 2015 van Japan naar Hamburg om vervolgens een jaar lang 7-daagse cruises te maken vanuit Hamburg naar de steden van West-Europa, zoals Southampton(Londen), Le Havre (Parijs), Zeebrugge (Brussel) en ook Rotterdam. Daar brengt het schip een nacht aan de kade door.

De route wordt als volgt:

 • Dag 1 – inschepen Hamburg
 • Dag 2 – Zeedag
 • Dag 3 – Southampton
 • Dag 4 – Le Havre
 • Dag 5 – Zeebrugge
 • Dag 6 – Rotterdam vanaf 08:00
 • Dag 7 – Rotterdam tot 06:00
 • Dag 8 – Hamburg 

Prijzen starten bij 545 euro p.p in een binnenhut.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)