Cruisereiziger
Uncategorized

QE 2 in 2015 gereed als luxe hotel in Azië

Vandaag maakte de eigenaar van de Queen Elizabeth 2 bekend wanneer de oceanliner klaar is om als hotel te dienen. De plannen zijn om het schip in China een complete renovatie te geven zodat de ruim 900 hutten omgevormd worden naar 100 suites en 300 kamers. De balzaal, zeven restaurants, 10 lounges met bars, de bioscoop, het winkelgebied en het kleine museum worden onder handen genomen. Uiteindelijk moet het schip in 2015 klaar zijn om als hotel te dienen. Waar is nog steeds niet duidelijk. Singapore of Hong Kong worden genoemd.

De eigenaren hebben het schip gecharterd voor 1 miljoen dollar per jaar (met een optie tot koop voor minimaal 35 miljoen dollar) door een aantal investeerders uit Hong Kong en China die het schip als hotelschip willen ombouwen.

Het schip was in 2007 voor een bedrag van 64 miljoen pond verkocht aan investeerders in Dubai die er een hotelschip van wilden maken. De economische malaise zorgde ervoor dat die plannen in de ijskast verdwenen. Een groep Britse investeerders onder de naam QE2 London probeerde het schip terug naar Groot-Brittannië te halen, toen bleek dat er serieuze kopers waren om het schip te slopen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger