Cruisereiziger
BenoemingenCruisemaatschappij

Holland America Line benoemt Sibrand Hassing tot Director Nautical Operations Europe

sibrand hassing
Sibrand Hassing

Holland America Line heeft Sibrand Hassing benoemd tot Directeur Nautical Operations Europe, met als basis het bedrijfskantoor in Rotterdam. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de veiligheid en nautisch toezicht van alle 15, onder Nederlandse vlag varende, schepen van Holland America Line. Daarnaast zal hij fungeren als een lokale liaison met de Nederlandse Maritieme Autoriteiten. Sibrand Hassing neemt de werkzaamheden over van Leo Dobber die, na 10 jaar werkzaam geweest te zijn bij Holland America Line, met pensioen gaat.

“Wij zijn erg blij om iemand met zo’n uitgebreide maritieme kennis en ervaring als Sibrand, in ons team te hebben,” zegt Dan Grausz, executive vice president vloot operaties bij Holland America Line. “Leo Dobber heeft uitstekend werk verricht en ervoor gezorgd dat Holland America Line sterke en effectieve samenwerkingen heeft met regelgevende instanties in Nederland en international. Sibrand zal, met zijn uitgebreide kennis, in staat zijn dit voort te zetten en verder te bouwen aan deze belangrijke relaties.”

Hassing was sinds 1992 werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen het ministerie van Verkeer en Waterstaat), als senior beleidsmedewerker voor de afdeling van de zeevaart en veiligheid. Tijdens zijn ambtstermijn was Hassing betrokken bij vele beleidskwesties, waaronder de Internationale Maritieme Veiligheidsmanagement (ISM) Code, air emissions, veiligheid van de scheepvaart, Port State Control en Standards of Training and Certification and Watchkeeping (STCW). Hij nam ook regelmatig deel aan vergaderingen van de Internationale Maritieme Organisatie en hij was hoofd van de delegatie bij verschillende gelegenheden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger