Cruisereiziger
Te water lating

Mein Schiff 3 bij STX in Finland te water gelaten

Mein Schiff 3

Vrijdag heeft op de werf van STX Finland in Turku de tewaterlating van Mein Schiff 3 plaatsgevonden. Bij de feestelijke ceremonie was ook de nieuwe kapitein Kjell Holm uit Finland aanwezig. Een jaar geleden startte de bouw van het nieuwe cruiseschip van TUI Cruises. De verwachting is dat in mei  2014 Mein Schiff 3 (99.000 brutoton) zal worden opgeleverd. Een jaar later volgt het zusterschip Mein Schiff 4, waarvan de bouw momenteel ook plaatsvindt in Finland. Nog niet eerder leverde STX zo snel cruiseschepen op. Dat is volgens de werf voornamelijk te wijten aan nieuwe bouwtechnieken. Zowel Mein Schiff 3 als Mein Schiff 4 worden 295 lang en 36 meter breed. Ze krijgen 1.253 hutten. Het aantal bemanningsleden zal 1.000 bedragen. Volgens schema beginnen nu de werkzaamheden aan de technische systemen en het interieur.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger