Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line keert met Veendam terug naar Mazatlan

Veendam @ Holland America Line

Het was dinsdag een bijzondere dag in Mazatlan. Voor het eerst sinds twee jaar meerde er weer een groot cruiseschip aan in de haven van de Mexicaanse stad. De Veendam had de primeur. Op de kade werden de passagiers van het schip van Holland America Line feestelijk onthaald. Niet alleen HAL keert terug naar Mazatlan. De komende maanden staan er ook bezoeken gepland van de Norwegian Star van Norwegian Cruise Line en Azamara Quest van Azamara Club Cruises.

In 2010 werd Mazatlan nog bezocht door meer dan een half miljoen cruisepassagiers. In 2011 kwam de klad erin toen de grote cruiserederijen zoals Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland America Line en Disney Cruise Line besloten om de stad niet meer aan te doen vanwege de onveiligheid. Sindsdien heeft het stadsbestuur hard gewerkt om het vertrouwen terug te winnen. Het is erin geslaagd om de criminaliteit te verminderen en verbeteringen door te voeren zowel in de binnenstad als de haven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!