Cruisereiziger
Bestemmingen

Ontmoeting cruiseschepen Cunard in Liverpool bij jubileum

Cunard Queen Mary 2
Cunard Queen Mary 2

In het kader van het 175-jarig bestaan van de cruisemaatschappij Cunard staan er in 2015 twee speciale evenementen op het programma in Liverpool. Op 25 mei 2015 zullen de 3 cruiseschepen in haar vloot, Queen Mary 2, Queen Elizabeth en Queen Victoria, elkaar treffen in de Engelse stad. Het is de eerste keer dat alle schepen elkaar ontmoeten op de Mersey-rivier. Daarnaast zal vanuit Liverpool op 4 juli 2015 de Queen Mary 2 vertrekken voor een transatlantische cruise met dezelfde route als de Britannia op 4 juli 1840 naar o.a. Halifax en Boston.

De Queen Mary 2 arriveert op 24 mei 2015 bij de cruiseterminal in Liverpool en zal daar een nacht verblijven. De volgende ochtend zal zij gezelschap krijgen van de Queen Elizabeth en de Queen Victoria. Voor de gelegenheid zullen de schepen o.a. dicht langs het voormalig hoofdkantoor (1917-1967) van Cunard varen. De lokale autoriteiten hebben plannen om dit gebouw te gaan inzetten als een cruiseterminal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger