Cruisereiziger
Eemstocht

Norwegian Escape is gearriveerd in Nederlandse Eemshaven

De Norwegian Escape is zaterdagochtend gearriveerd in Nederland. Na een succesvolle tocht over de Eems meerde het nieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Line aan in de Eemshaven. Vrijdagmiddag rond 14:00 uur werd vanaf de Meyer Werft in Papenburg koers gezet richting de Noordzee. Na het passeren van de doksluis, de Friesenbrucke in Weener en de Jan-Berghaus Brucke in Leer bereikte het eerste schip in de Breakaway PLUS-klasse om 04:30 uur het Gandersumer Emssperrwerk. Na het draaien ging het vervolgens volle kracht vooruit richting Eemshaven.

In de Eemshaven zullen eerst diverse montagewerkzaamheden plaatsvinden o.a. aan de reddingsboten en de mast. Tevens zal er proviand, brandstof en drinkwater worden ingeslagen. Aansluitend zal het schip een technische en nautische testvaart maken op de Noordzee. Na afronding van de testen zal de Norwegian Escape naar de Bremerhaven gaan waar de laatste werkzaamheden aan de inrichting worden uitgevoerd en de bemanning wordt opgeleid. Daarna zal het schip worden overgedragen aan de rederij.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Norwegian Escape is gearriveerd in Nederlandse Eemshaven

  • Wat hebben we nu gezien de norwegian escape
    Of de Quantum of the seas?

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger