Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Venetië: Plannen voor omleiding cruiseschepen op korte termijn

De Italiaanse verkeersminister is momenteel plannen aan het uitwerken met een werkgroep om grote cruiseschepen tijdelijk onder te brengen in de omgeving van Venetië. Dit vooruitlopend op de definitieve oplossing volgend jaar voor een nieuwe cruiseterminal in bijvoorbeeld Marghara. De minister staat onder druk vanwege twee incidenten in juni met de MSC Opera en juli (bijna ongeluk Costa Deliziosa).

Er is nog geen besluit genomen, maar er worden plannen uitgewerkt om grote cruiseschepen (groter 40.000 brutoton) naar terminals van het vasteland van Fusina en Lombardije te leiden totdat er een definitieve oplossing is.

Tijdelijk extra maatregelen

Vanwege de incidenten, varen vanaf nu drie sleepboten mee in plaats van de huidige twee sleepboten. Een schip wordt (en werd) ook altijd begeleid door een loods. Bovendien zijn regels aangescherpt bij slecht weer.

Reactie CLIA

Branche organisatie CLIA praat mee in Italië en dringt aan op een langdurige goede oplossing:

“De cruise-industrie heeft ijverig samengewerkt met de minister, de burgemeester van Venetië, de regio Veneto, het Havenbedrijf en vele andere belanghebbenden om haalbare oplossingen te vinden om grotere cruiseschepen toegang te geven tot de ligplaatsen van Marittima zonder het Giudecca-kanaal te passeren. We zijn het nog steeds eens met de oplossing die Comitatone in 2017 heeft ontwikkeld om het Vittorio Emanuele Canal te gebruiken als het beste en meest voorzichtige middel om grotere cruiseschepen uit de buurt van de Giudecca te brengen, “zei Tom Boardley, secretaris-generaal van Cruise Lines International Association Europe . “CLIA-cruisemaatschappijen verwelkomen en ondersteunen de dringende implementatie van deze oplossing.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)