Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenReisverslag

Fotoreportage: Highlights van MSC Grandiosa

Miriam is aan boord van de MSC Grandiosa van Le Havre naar Rotterdam voor een kennismaking met het gloednieuwe schip. In deze fotoreportage alle highlights van de MSC Grandiosa!

1. Atrium en Galleria Grandiosa

De meest indrukwekkende plekken binnen op de MSC Grandiosa zijn de Galleria Grandiosa en daaraan grenzend het atrium met de kristallen trappen. Tijdens de dagen dat ik op het schip ben, zijn dit dé selfie plekken. De promenade Galleria Grandiosa is 112 meter lang en heeft een 80 meter lang LED plafond met voortdurende wisselende afbeeldingen. Op de promenade vind je talloze winkels, lounges en specialiteitenrestaurants. Meer over de Galleria Grandiosa lees je in het artikel over de verschillen. 

2. Spetters

Op de MSC Grandiosa zijn 5 zwembadgebieden: 1) het overdekte Safari zwembad – met mogelijkheid om het dak te openen-, 2) voor de kinderen het Wild Forest Aquapark 3) het Horizonzwembad met arena aan de achterkant gelegen 4) het grote Atmosphere zwembad met het buffet en bar. MSC Yacht Club passagiers hebben hun eigen zwembad.

 

Zonnen kan je uiteraard bij één van de vele zwembaden. Daarnaast mogen Aurea en Wellness gasten gebruik maken van een exclusief rustiger gedeelte.

3. Sporten

Sporten op de MSC Grandiosa kan je op vele manieren. In de fitnesszaal staat hypermoderne apparatuur van Technogym,. Buiten ligt de verlengde hardloopbaan, waar je ook rustig mag wandelen of je kunt in de grote sporthal aan de slag.  Bij de sportreceptie kan je reserveren om te bowlen, een VR beleving mee te maken, naar de interactieve bioscoop, in een formule 1 wagen plaats te nemen of lekker een gezond drankje te pakken met uitzicht op de sportzaal. Dit zijn allemaal activiteiten met een toeslag. De Formule 1 wagens zijn overigens gehalveerd op dit schip 😉 De achterkant is er vanaf.

4. Eten en drinken

De hoofdrestaurants van de MSC Grandiosa staan ter beschikking voor gasten met een 1e of 2e zitting. MSC Cruises wijst een tafel toe aan elke gast in één van de restaurants Purple Crab (604 gasten), La Perla Grigia (828), La Perle Grise en La Loggia (730). MSC Yacht Club gasten maken gebruik van het intieme Top Sail restaurant in de MSC Yacht Club. Aurea Experience gasten eten in het Il Campo.

Wil je een avondje uit, kies dan voor één van de specialiteitenrestaurants. Daar betaal je een toeslag voor (prijs voor elk menu-item) of koop een aantrekkelijk dinerpakket, zeker aan te raden. Alle specialiteitenrestaurants zijn aan de promenade te vinden. Je kunt er eten in de Kaito Sushi Bar, Kaito Teppanyaki, steakhouse Butcher’s Cut en  L’Atelier Bistrot en tapasbar Hola! Voor deze restaurants geldt een toeslag. Erg leuk met kinderen is het Kaito Teppanyaki restaurant waar de kok allerlei kunstjes uithaalt terwijl je met een kleine groep mensen rondom de bakplaat zit. Sushi liefhebbers gaan naar de Kaito Sushi Bar.  Meer foto’s van de specialiteitenrestaurants zie je in het artikel over de verschillen. 

Het buffetrestaurant Marketplace is werkelijk enorm. Je vindt er diverse buffetten, een station waar ze verse mozzarella maken, verse pizza etc.  Voor families met kinderen is er een aparte vleugel. Daar zullen bijvoorbeeld ook de kinderen uit de kinderclubs gaan eten met hun activiteitenbegeleiders. 

5. Bars

De MSC Grandiosa heeft een zeer grote keuze aan bars. Het kan gemakkelijk gebeuren dat je aan het einde van je cruise nog een bar ontdekt die je niet kende. De toppers wat mij betreft zijn de bars rondom het atrium met de kristallen trappen. Je kunt daar wat drinken in bijvoorbeeld de Champagne bar.  Mijn favoriet blijft echter de Master of the Sea, een Britse Pub!

6. Lounges en theaters

Feitelijk zijn er op de MSC Grandiosa niet zoveel lounges. In de Galleria Grandiosa zit de Grandiosa Bar & Lounge met veel livemuziek. De Sky Lounge is voor de echte rust en alleen bestemd voor mensen die een Aurea Experience hebben geboekt bij hun balkonhut/suite.  De MSC Yacht Club mensen kunnen gebruik maken van hun eigen lounge.

Voor ontspanning ga je naar het La Comédie Theater of naar de Carousel Lounge waar twee nieuwe Cirque du Soleil shows opgevoerd worden.

7. Kinderfaciliteiten

Ook op de MSC Grandiosa is de samenwerking met LEGO en Chicco voortgezet. De jongere kinderen vermaken zich in de verschillende leeftijdsgroepen met Lego en Duplo. Er zijn 5 leeftijdsgroepen (0-3 jaar, 3-6 jaar, 7-11 jaar, 12-14 jaar 15-17 jaar) die elk een eigen ruimte hebben. Echt heerlijk om daar als kind te mogen spelen 🙂  Ze kunnen ook deelnemen aan de Web Creator Room, het Doremi Lab, de Song & Video Recording Studio of aan de vele speciale activiteiten waarvan de Drone-wedsrijd of de Spy Mission erg spectaculair zijn. Meer foto’s van de kinderclubs lees je in het artikel over de verschillen. 

8. Spa

Ga voor totale ontspanning aan boord naar de MSC Aurea Spa van 1100 m2. De Thermal Suite is wederom een plaatje. Twee hydropools en diverse sauna’s verwelkomen de passagiers. Vooral de Saltroom is heerlijk rustgevend en wat dacht je van de kou in de Snowroom?

9. MSC for Me

MSC for Me is het veelomvattende digitale cruisen. MSC Cruises heeft de laatste jaren geïnvesteerd in diverse digitale gadgets die je het cruisen makkelijker maken. Op de MSC Grandiosa vind je bijvoorbeeld ZOE in je kamer, een digitale assistente. Geïntroduceerd op de MSC Bellissima, kan ze je verder helpen in 7 talen (helaas nog niet in het Nederlands, wel bijvoorbeeld in het Engels en Duits). De MSC for Me app op je telefoon is wat mij betreft ideaal! De papieren programmaboekjes lichten de belangrijkste activiteiten van de dag eruit, maar het complete programma staat in de MSC for Me app. Even aansluiten op de scheepswifi (voor de app gratis) en je kunt aan de slag: plattegronden, activiteiten, restaurants, wanneer je van boord kan en weer terug moet zijn 😉

 

10. MSC Yachtclub

Een ultraluxe schip in een schip. Dat is de MSC Yacht Club op diverse schepen bij MSC Cruises. De 95 suites liggen op een bevoorrechte positie aan de voorkant van het schip. Daarbij horen een eigen conciërge, 24 butlerservice, een Top Sail Lounge, eigen restaurant en een eigen zonnedek. Meer over de MSC Yacht Club lees je in: 10 redenen om MSC Yacht Club te boeken.

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Grandiosa:

Grandioze doop van MSC Grandiosa in Hamburg

9 november 2019

Zaterdagavond is in Hamburg tijdens een feestelijke naamceremonie het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Grandiosa, succesvol gedoopt. Hoogtepunt van het evenement was het uitspreken... lees meer...

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa? Een cruise is al beschikbaar vanaf €599.

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Fotoreportage: Highlights van MSC Grandiosa

 • Goedemorgen Miriam,

  hartelijk dank voor de nieuwsbrief van deze week. Ook wij waren te gast op de MSC Grandiosa en hebben overnacht in een buitenhut Bella met als serie hutnummer(s) 08-128 t/m 08-148.
  Een type hut heb je niet kunnen bezoeken cq. fotograferen; waarschijnlijk dit type hut.
  Wij hebben het ervaren als geen aanrader.
  – nauwelijks doorgang rond om het bed
  – (te) klein tweepersoonsbed voor mensen van ca. 2 meter
  – weinig kastruimte voor (langere) cruises
  Het overige zoals ook door jou ervaren en gefotografeerd. Prima, bijna gelijk de MSC Meraviglia.
  Omdat dit niet gepubliceerd wordt, een gegeven paard ………………………. !
  Wij geven nog steeds de voorkeur aan MSC Opera, MSC Lirica. Geboekt voorjaar 2020 DXB-VCE.

Reacties zijn gesloten.