Cruisereiziger
AccommodatieBadkamerBinnenhutBuitenhutEenpersoonshutFamiliehutReisverslagSpa hutSuite

MSC Grandiosa: een overzicht van de hutten aan boord

De MSC Grandiosa biedt 10 soorten hutten aan, waarvan Cruisereiziger zelf 9 soorten heeft kunnen bekijken voor je; een binnenhut studio & binnenhut, een buitenhut voor families, de balkonhut (3 typen), een Duplex Suite, de MSC Yacht Club Deluxe Suite en de MSC Yacht Club Royal Suite. Even wat indrukwekkende cijfers: de Grandiosa biedt in totaal 2421 kamers aan waarvan 64 een eigen whirlpool hebben 🙂 er zijn 8 hutten met twee verdiepingen, 160 buitenhutten, 755 binnenhutten, 1354 kamers met een balkon waaronder 190 familiehutten, 34 ‘gewone’ suites, 60 kamers voor mindervaliden in vrijwel iedere categorie en 95 suites in de MSC Yacht Club.

Verschillen

De kleurstelling van alle kamers op de MSC Grandiosa voelt, ten opzichte van bijvoorbeeld de MSC Bellissima (geel en donkerhout), toch weer wat donkerder aan. Net als op de MSC Meraviglia. Rood is de hoofdkleur op de Grandiosa. De bureau’s zijn wel iets lichter van kleur om beter bij het rood te passen. De gordijnen zijn speels rood met witte blaadjesfiguren. De luxere hutten zijn overigens juist van rood naar een groene kleur veranderd.

Binnenhut

Tussen de 755 binnenhutten (inclusief 27 voor mindervaliden) bevinden zich 15 studio’s, kamers voor solo cruisereizigers. De 12 vierkante meter is zeer efficiënt ingericht in deze hut. Het bed van 1,40m breed staat tegen een lange kant aan. Elke hut op de MSC Grandiosa heeft ZOE overigens op het bureau staan, een digitale helpdesk-apparaat in 7 talen die je met allerlei vragen kunt helpen.

De reguliere binnenhut is 17 vierkante meter. Deze binnenhut heeft alle standaardfaciliteiten behalve een bankje. Er is een krukje om te zitten en een soort van tafeltje. Op het kleine bureau/kaptafel zijn 2 stopcontacten met een usb aansluiting beschikbaar. Daarnaast nog een buitenlandse stekkerdoos. Een minibar (toeslag) bevindt zich onder het bureautje. De kledingkast staat naast het bureau en heeft twee hanggedeeltes. Er zijn twee lades en een kluisje in beschikbaar. 

De MSC Grandiosa heeft 15 binnenhutten van 12m2 die bestemd zijn voor 1 cruisereiziger. Ze worden Studio’s genoemd. Het bed is 1,40 breed. Om ruimte te besparen heeft de kledingkast schuifdeuren. Het bureau heeft alle faciliteiten als een binnenhut, met voldoende stopcontacten. De badkamer heeft het standaardformaat.

De mindervalide binnenhut is ongeveer 17m2. Er zijn 27 kamers beschikbaar die flink wat ruimte hebben en een toegankelijke badkamer. Je vindt in de badkamer een extra telefoon voor eventueel alarm. De badkamerdeur gaat overigens niet automatisch open.

Badkamers 

De badkamers zijn in elke hut (t/m balkonhut) redelijk gelijk. De familiehutten hebben een badkamer met bad. De badkamers in de hogere categorieën hebben een marmeren wasbak unit in plaats van kunststof. Shampoo en badschuim zijn via dispensers beschikbaar. Zeep ligt apart verpakt klaar.

Buitenhut

Net als op haar zusterschepen MSC Meraviglia en de MSC Bellissima zijn er weinig buitenhutten (160) te vinden. De buitenhut varieert in grootte van 15 tot 22 vierkante meter. Ze heeft dezelfde indeling als de balkonhut. De grootste buitenhutten zijn de familiebuitenhutten waar je flink wat extra ruimte hebt.

Op onderstaande foto’s zie je een familie buitenhut met plek voor 6 personen om te slapen  in het stapelbed, gewone bed en uitklapbank. Familiehutten kunnen bovendien samengevoegd worden met de hut ernaast, zodat er een ruimte ontstaan voor 12 personen. Naast het stapelbed zijn twee extra kastjes om spulletjes in op te bergen. Een gordijn scheidt het stapelbed van de rest van de kamer. De badkamers zijn voorzien van een bad in plaats van een douche.

Balkonhut

Het meest voorkomende kamertype op de MSC Grandiosa is de balkonhut (1354x). Deze zijn er in verschillende varianten vanaf 19 vierkante meter.

De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed. De hut is wat smal. In de hut is een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Onder het bureau bevindt zich een (heel goed verborgen!) la met föhn.

Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en een usb-poort, net even wat meer dan de binnenhutten.  De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken, twee lades (met twee strandlakens) en een kluisje. De opbergruimte is dus beperkt tot deze kast. In de badkamer zijn nog wel plankjes om je toiletspulletjes neer te leggen. Het balkon is niet heel diep.

 

Balkonhut voor mindervaliden

De balkonhut voor mindervaliden (32 stuks) is uiteraard ruim opgezet met een eveneens grote badkamer. Om het balkon te bereiken met een rolstoel is een plank beschikbaar. Het balkon die wij bezocht hebben, was enorm! Daar kan je gemakkelijk met je rolstoel op en ook nog ruimte hebben om te draaien. De badkamer is uiteraard aangepast. De badkamerdeur / kamerdeur gaan overigens niet automatisch open met een druk op de knop. De kledingkast heeft helaas geen hangrek die je naar beneden kunt trekken.

 

Familie hutten

Van alle balkonhutten zijn 190 hutten samen te voegen, door middel van het openen van een tussendeur. Zo kunnen maximaal 6 personen meerdere hutten met elkaar delen. Overigens zijn in de meeste hutten (behalve Yacht Club) prullenbakken waarin je afval gescheiden kunt weggooien. De kamerjongens hebben bij het schoonmaken een grote afvalbak in de gang staan waarin zij het gescheiden kunnen afvoeren.

Suites

Er zijn diverse suites op de MSC Grandiosa. De 34 Aurea Suites en de 8 Duplex Suites liggen op de mooiste plekken en hebben allemaal een whirlpool op het balkon. Let wel, dat bovengenoemde suites geen toegang bieden tot de MSC Yacht Club.

Aurea Suite

De Aurea Suite ligt op een hoek aan de voorkant van het schip. Ze variëren in grootte van 25-39 m2. Je hebt een ruime woonkamer en een masterbedroom. Daarnaast is er een aparte inloopkast. Op het balkon heb je een whirlpool, twee ligbedden en een tafeltje met twee stoelen. Overigens heeft de Aurea Suite een ‘gewoon’ formaat badkamer met douche. Het grote voordeel van een Aurea Suite is dat je automatisch een Aurea Experience ontvangt; een drankpakket, toegang tot de Spa en een exclusief zonnedek met whirlpool op dek 19.

Duplex suite

De Duplex Suites (8 stuks) liggen aan de voorkant van het schip. Op de begane grond bevindt binnen zich een rondzitbank, een sofabed en bureau. Buiten op het balkon staan een privé bubbelbad en twee ligbedden. Op de bovenverdieping is het vaste tweepersoonsbed met tv, inloopkast en badkamer met bad. Ook op de benedenverdieping staan een badkamer (met douche) en inloopkast tot je beschikking. Vanaf deze categorie zie je dat in de kamers groen marmer verwerkt is. Kastruimte vind je boven en beneden met een inloopkast.

 

MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club heeft 95 suites verdeeld over 4 verdiepingen. De MSC Yacht Club is een exclusief gedeelte met o.a. butler- en conciërge service. De Top Sail Lounge omvat vele gezellige zitjes, pianomuziek in de avond en een bar waar drankjes inbegrepen zijn in de prijs. Gedurende de hele dag staan er hapjes klaar en de butlers helpen je al te graag. Een Swarovski kristallen trap leid je van de lounge naar het exclusieve Yacht Club restaurant met een vrije zitting. Je kunt er bovendien terecht voor ontbijt en lunch. Op het bovenste dek van de Yacht Club bevindt zich een zonnedek met zwembad, whirlpool, bar en grill/buffet. Ook weer alleen toegankelijk voor Yacht Club passagiers. Wil je een dag echt exclusief zonnen, dan huur je één van de cabana’s met bijbehorende butler, hapjes en drankjes.

Er zijn in de Yacht Club 2 grote Royal Suites, 78 Deluxe Suites (ook 1 voor mindervaliden) en zelfs 15 binnen suites. Hoofdkleur van alle suites is groen.

Deluxe Suite

De 78 deluxe suites (incl. 1 voor mindervaliden) zijn 28m2 groot. Inclusief in deze suite zijn een minibar die tweemaal per dag gevuld wordt en 24 uur per dag roomservice. Het Nespresso apparaat staat voor je klaar met 3 soorten koffie.  Nabij de badkamer met een grote inloopdouche, bevindt zich kastruimte. Ook onder het bureau zijn een aantal lades en kastjes om spullen op te bergen.

 

Royal Suite

De Royal Suite heeft een grote woonkamer met sofa’s. Er is één masterbedroom en een grote inloopkast. De badkamer is voorzien van een bad én een douche. Op het balkon staat een whirlpool (niet op de foto) voor je klaar en een grote eettafel waar dinerparties met recht gehouden kunnen worden!

Hieronder zie je nog wat meer beelden van de Royal Suite:

 

 

 

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Grandiosa:

Grandioze doop van MSC Grandiosa in Hamburg

9 november 2019

Zaterdagavond is in Hamburg tijdens een feestelijke naamceremonie het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Grandiosa, succesvol gedoopt. Hoogtepunt van het evenement was het uitspreken... lees meer...

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa? Een cruise is al beschikbaar vanaf €599.

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)