Norwegian Cruise Line Holdings zet in op Alaska

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. kondigde begin deze maand initiatieven aan waarmee het zijn positie in Alaska verder wil versterken. De NCL Holdings omvat de rederijen Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. De NCL Holding zet in op nieuwe kades, uitbreiding van havenfaciliteiten en toegang tot Glacier Bay.

Ketchikan

Ketchikan

In Ketchikan heeft de NCL Holdings een 30-jarige aanlegovereenkomst aan met Ward Cove Dock Group voor het bouwen van een nieuwe pier in Ward Cove. Deze pier biedt ruimte voor twee schepen uit de Breakaway Plus-klasse van Norwegian Cruise Line, die elk 4.000 passagiers kunnen vervoeren. Cruiseschepen kunnen deze nieuwe pier gebruiken vanaf het zomerseizoen van 2020.

Juneau en Icy Strait Point

In Juneau won NCL Holdings een aanbesteding voor het laatste perceel aan de waterkant. Dat gaat ontwikkeld worden zodat de stad, de rederij en andere partijen er baat bij zullen hebben. Datzelfde deed NCL Holdings eerder dit jaar voor het bouwen van een cruisekade in Icy Strait Point. Daar in samenwerking met Huna Totem Corporation, een onderneming die in handen is van inheemse bewoners van Alaska.

De uitbreiding van Icy Strait Point biedt cruisepassagiers meer toegang tot de onlangs vernieuwde winkel-, restaurant- en excursievoorzieningen, waaronder ‘s werelds langste ZipRider-zipline, de mogelijkheid om bruine beren en walvissen te spotten en visexcursies. Door de samenwerking verkrijgen de drie merken van Norwegian Cruise Line Holdings voorrang bij deze bestemming.

Twee nieuwe gondelbanen

In het kader van deze uitbreiding van deze bestemming bouwt Huna Totem Corporation twee gondelbanen in het bovenste gedeelte van Hoonah Mountain.  Voor een betere ervaring en om de natuurlijke omgeving te behouden, zal deze Wilderness Landing een voertuigvrije zone worden. In plaats van naar schatting 72 bussen nodig te hebben om gasten door het gebied te vervoeren, laten reizigers zich tussen de boomtoppen vervoeren met een hogesnelheidskabelbaan. Deze gondelbaan is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen, en kan meer dan 5.600 bezoekers per uur vervoeren in cabines voor acht personen.

Een aantal maanden later, medio zomer, zal er een tweede gondelbaan worden geopend waarmee gasten de 487 meter hoge Hoonah Mountain kunnen bestijgen naar het bosachtige gebied rond het startpunt van de ZipRider. Het ritje van zes minuten biedt spectaculair uitzicht over ijsvelden, de Fairweather Range en Glacier Bay National Park & Preserve. Huna Totem Corporation ontwikkelt het natuurgebied verder met onder andere een uitgebreid netwerk van wandelpaden, een ruim 100 meter lange hangbrug over een kloof met rotswanden die 275 de diepte in duiken, een centrum als vertrekpunt voor excursies om beren te zoeken, avontuurlijke ritten met een quad en sightseeing-vluchten per helikopter. Dit alles, en meer, is beschikbaar tijdens het seizoen van 2021.

Toegang tot Glacier Bay

Naast de ontwikkelingsinitiatieven in Alaska kreeg het bedrijf een felbegeerd contract toegekend waarmee Norwegian Cruise Line tot 2029 toestemming heeft om cruises binnen het Glacier Bay National Park & Preserve te organiseren.

Deze contracten worden toegekend op basis van een aanbesteding waarbij bijvoorbeeld inspanningen op het gebied van milieu belangrijk waren. Het contract ging in op 1 oktober 2019. Dit nationale park beslaat 1,3 miljoen hectare aan ruig berglandschap, dynamische gletsjers, gematigd regenwoud, wilde kusten en diepe, beschutte fjorden. Glacier Bay is een van de highlights van Alaska’s Inside Passage. Het is één van de grootste internationaal beschermde gebieden ter wereld. Aan boord in de Glacier Bay zullen gidsen meevaren van Cultural Heritage Guides.

Seattle

Eerdere investeringen in de regio omvatten een overeenkomst voor 15 jaar met de haven van Seattle om gezamenlijk $30 miljoen te investeren in het vernieuwen van de faciliteiten bij pier 66. De check-in-ruimte voor gasten werd met 300% vergroot naar bijna 14.000 vierkante meter en kwam er een nieuwe VIP-lounge met een uitzicht over Elliott Bay. Bovendien werden  twee nieuwe verhoogde loopbruggen aangelegd zodat passagiers gemakkelijk en comfortabel aan en van boord kunnen gaan.

Sail & Sustain

Terwijl gasten volop de schoonheid van Alaska ervaren, gaat het bedrijf door met de inspanningen om de milieu-impact te minimaliseren. Dit krijgt vorm in het milieuprogramma Sail & Sustain waarmee het bedrijf zich inzet om afval en de uitstoot van CO2 te verminderen, duurzame inkoop te bevorderen en te investeren in opkomende technologie zoals hybride schoonmaaksystemen voor uitlaatgassen.

In 2017 ging het bedrijf een partnerschap aan met het vogelziekenhuis en revalidatiecentrum Alaska Raptor Center (ARC) in Sitka. In deze samenwerking verminderden het energiegebruik en de afvalproductie van het centrum. Dit door gebruik te maken van energiezuinige apparatuur en de uitbreiding van het recyclingprogramma. In 2018 financierde de Holding een informatief natuurwandelpad op het terrein.

Nieuwsgierig naar een Alaskacruise?

Klik eens door naar Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises of Regent Seven Seas Cruises. Lees ook het uitgebreide overzicht van welke rederijen in Alaska varen in de zomer van 2020: kijk hier verder.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)