Cruisereiziger
BuffetrestaurantEten en drinkenRestaurantSpecialiteitenrestaurant

MSC Virtuosa met twee nieuwe specialiteitenrestaurants aan boord

MSC Cruises heeft vandaag details onthuld over het uitgebreide dineraanbod aan boord van de MSC Virtuosa, het volgende vlaggenschip van MSC Cruises.

Met vijf specialiteitenrestaurants, een buffet met 1.336 zitplaatsen en 21 bars en lounges, is er veel keuze voor gasten, met een informele of meer formele setting. Geïnspireerd door de Europese roots van MSC Cruises, waar passie voor eten een manier van leven is, speelt het genieten van lekker eten een grote rol bij het creëren van onvergetelijke vakantieherinneringen.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Dineren aan boord van MSC Cruises-schepen is een gastronomisch avontuur met authentiek eten, wereldwijd geïnspireerde menu’s en culinaire kunst als kern van ons aanbod. Als MSC Cruises zijn we constant op zoek naar nieuwe en uitzonderlijke ervaringen die onze internationale keuken onder de aandacht brengt en onze gasten meeneemt op een gastronomische ontdekkingsreis. MSC Virtuosa zal twee nieuwe specialiteitenrestaurants introduceren – HOLA! Tacos & Cantina en een Indochine restaurant. Deze nieuwe restaurants, ontwikkeld door ons getalenteerde culinaire team en exclusief voor MSC Cruises, bouwen voort op het succes van onze bestaande populaire concepten voor speciaal dineren en stellen ons in staat om ons gastronomisch aanbod verder uit te breiden en te verrijken met nieuwe en innovatieve ideeën. ”

HOLA! Tacos & Cantina

Dit nieuwe fast-casual street food-concept biedt een selectie van Latijns-Amerikaanse en Mexicaans geïnspireerde gerechten en drankjes om te delen en te genieten in een ontspannen en vriendelijke sfeer. Het is geopend voor lunch en diner.

Kies uit een verleidelijke reeks gerechten, van maïstaco’s en nacho’s, authentieke empanadas van rundvlees en smakelijke tamales tot tortillasoep of vegetarische taco’s, allemaal om van te genieten met onze selectie van top 10 tequila’s en mezcal! Een echte salsabar biedt een keuze uit zes zelfgemaakte salsa’s en een grote selectie pittige sauzen, evenals een vers guacamole-station. Gasten kunnen kiezen tussen hun guacamole laten maken of de de guacamole zelf aan tafel te maken. Overigens hebben MSC Meraviglia en MSC Grandiosa een andere variant van HOLA!, namelijk een tapasrestaurant.

Indochine: een fusie van fijn culinair erfgoed

Dit nieuwe originele concept biedt gasten Vietnamese klassiekers met een Franse twist, waarbij twee heerlijke culinaire erfgoederen worden gecombineerd. Het menu zal een scala aan vegetarische en veganistische opties bevatten, evenals een veelvoud aan smakelijke opties voor shared dining.

Van groene papaya-salades tot Beef Bo-broodjes en Franse geroosterde slakken tot vegetarische Vietnamese crêpes, de selectie biedt gezonde en uitgebalanceerde opties, met zorgvuldige combinaties van zoete, zure, zoute, bittere en hete smaken. Bovendien biedt de uitgebreide wijnkaart veel keus terwijl de kenmerkende tropische cocktails deze authentieke ervaring compleet maken.

 

Vertrouwde specialiteitenrestaurants

MSC Virtuosa zal daarnaast ook de volgende drie populaire MSC Cruises specialiteitenrestaurants, die gasten kennen en waarderen van andere schepen in de vloot, aanbieden:

  • Het traditionele steakhouse in Amerikaanse stijl, Butcher’s Cut, viert het vakmanschap van een meesterslager. Met speciale stukken vlees, waaronder dry-aged tomahawk, T-bone, en Surf en Turf, is dit een echte droom voor steakliefhebbers, bereid in een open keuken, in een verfijnd restaurant, geïnspireerd door de Gouden Eeuw van Amerika.
  • Het stijlvolle Kaito Teppanyaki restaurant biedt de moderne Oost-West kookstijl van de Japanse keuken op twee teppanyaki grills, waar chef-koks gasten verrassen en entertainen met spectaculaire salto’s en trucs terwijl ze authentieke, verrukkelijke maaltijden bereiden voor de ogen van de gasten.
  • De Kaito Sushi Bar biedt een meer intieme ervaring, waar gasten kunnen aanschouwen hoe hun verse sushi, sashimi en tempura wordt bereid door meestersushi-koks voor een maaltijd met uitzicht op de bruisende promenade.

Buffet en A la carte

Een vaste favoriet van de gastronomische beleving is het Marketplace Buffet met 1.336 zitplaatsen, met lange openingstijden en waar en een breed scala aan internationale gerechten worden geserveerd, met open keukens, een verse mozzarella-machine, vers gebakken brood en verse pasta en een fruit- en groentemarkt.

  • Voor de zomer van 2021 zal het buffet hetzelfde serviceconcept volgen als het zusterschip MSC Grandiosa, waarbij eten wordt klaargemaakt voor de gasten en met toegewezen stoelindeling om sociale afstand mogelijk te maken.
  • Daarnaast zal de MSC Virtuosa beschikken over vijf a la carte restaurants die eersteklas mediterrane en internationale specialiteiten serveren in een elegante omgeving. Menu’s variëren elke dag en er zijn voortreffelijke gerechten samengesteld.  Bovendien zijn de belangrijkste eetgelegenheden allemaal speciaal ontworpen rond het thema muziek.

Bars en lounges

De barervaring op MSC Virtuosa maakt het gastronomische aanbod compleet en past bij alle mogelijke gelegenheden. Het schip biedt een verscheidenheid aan unieke plekken om te genieten van een drankje met familie en vrienden, met 21 bars en lounges zowel binnen als buiten.

  • De Champagnebar biedt een brede selectie van verschillende champagnes, vergezeld van een verrukkelijke reeks kaviaar, oesters en krab.
  • De Sky Lounge staat bekend om haar moleculaire cocktails in een- op art deco – geïnspireerde omgeving
  • The Masters of the Sea, een authentieke Britse pub met een selectie van meer dan 40 verschillende bieren

Ook nieuw op het schip is de meeslepende, futuristische MSC Starship Club met Rob, de allereerste humanoïde, robotbarman op zee. Deze bar -en entertainmentbeleving omvat 3D-hologrammen, een digitale kunstmuur en een digitale interactieve oneindige tafel voor 12 personen, waardoor gasten de ruimte kunnen verkennen met hun eigen gepersonaliseerde tour. Rob zal zijn kenmerkende cocktails alcoholisch en niet-alcoholisch, en talloze gepersonaliseerde drankjes mixen, net zoals een menselijke barman zou doen, terwijl hij de gasten betovert met zijn stem, menselijke uitdrukkingen voor een volledig meeslepende barbeleving.

Gourmet chocolade, crepes en ijs

De bekroonde banketbakker en chocolatier, chef-kok Jean-Philippe Maury keert terug met zijn twee verrukkelijke concepten: Jean-Philippe Maury Café & Chocolat en Crêpes & Gelato.

  • The Chocolat & Café biedt een chocolaterie met verse chocolade aan boord, omlijst door opmerkelijk chocoladesculpturen die elk museumwaardig zijn. Gasten kunnen met eigen ogen kijken naar het proces van het maken van chocolade terwijl ze genieten van de gezellige sfeer van dit café en de winkel, terwijl ze een indrukwekkend scala aan lekkernijen proeven.
  • De Crêpes & Gelato-toonbank is gevuld met verleidelijke lekkernijen, helemaal klaar om te voldoen aan een verlangen naar suiker, van klassieke milkshakes en sorbet tot trendy groene smoothies!

Routes

MSC Virtuosa zal in de zomer van 2021 worden ingezet in Noord-Europa met een reeks routes naar de Noorse fjorden en Baltische hoofdsteden vanuit Kiel vanaf 8 mei. Voor degenen die de Noorse fjorden willen ervaren, doet het schip Kopenhagen, Denemarken en vervolgens -Hellesylt / Geiranger, Alesund en Flam in Noorwegen aan. Terwijl gasten de Baltische hoofdsteden willen verkennen, doet het schip Kopenhagen, Denemarken, vervolgens Helsinki, Finland aan en vervolgens St. Petersburg en Tallinn (Estland). Vanaf eind november brengt MSC Virtuosa het winterseizoen door in de Verenigde Arabische Emiraten en biedt cruises van 7 nachten naar Dubai, Abu Dhabi, Bahrein en Doha.

Nieuwsgierig naar de MSC Virtuosa? Het schip is boekbaar bij onder andere:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger