Brand aan boord van MSC Lirica in Corfu

Op de MSC Lirica van MSC Cruises die momenteel in Corfu ligt, woedde in de vrijdagmiddag brand. Op social media waren foto’s en video’s te zien van het schip met brand aan de rechterzijde (stuurboord) in/bij de tenderboten.

Rond half 3 -Nederlandse tijd- brak de brand uit volgens Griekse media aan boord van de MSC Lirica. Ongeveer drie kwartier later kwam hulp in de vorm van lokale brandweer en meerdere boten die langszij kwamen om het vuur te doven.

Het cruiseschip ligt sinds 30 januari in de haven van Corfu, omdat het schip momenteel niet vaart met passagiers in verband met de corona-pandemie.

MSC heeft een verklaring (18:35 uur) afgegeven:

“Vandaag om 15:42 lokale tijd in Corfu, waar ze momenteel ligt, meldde MSC Lirica een brandincident bij het MSC Maritime Support Centre in Londen, UK

De brand was afkomstig van een van de glasvezelreddingsboten aan stuurboordzijde op dek 6.

De brand is inmiddels onder controle gebracht dankzij de tussenkomst van de twee brandweerkorpsen van het schip en de steun van de lokale hulpdiensten.

De incidentoperatie werd om 18:58 lokale tijd voltooid verklaard.

Onder de 51 bemanningsleden die zich ten tijde van het incident aan boord van het schip bevonden, vielen geen gewonden.”

 

 

De MSC Lirica***+ (opgeleverd in 2003) behoort samen met zusterschepen MSC Opera (2004), MSC Armonia (2001) en de MSC Sinfonia (2002) tot de Lirica klasse. De MSC Lirica is een middelgroot schip voor ongeveer 2000 passagiers. In 2015 werd het schip verlengd doordat een tussenstuk werd geplaatst. Dit stuk van 24 meter omvatte 193 extra hutten waaronder 94 hutten met balkon.
 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *