Cruisereiziger
Herstart

TUI Cruises start 23 mei 2021 vanuit Kiel

TUI Cruises start zijn haar eerste Duitse reis vanuit Kiel op 23 mei 2021. Na de aankondiging door de deelstaatregering van Sleeswijk-Holstein om het toerisme open te stellen, volgt TUI Cruises dit voorbeeld op korte termijn. Ook rederij AIDA Cruises kondigt de herstart vanuit Kiel aan op 22 mei. TUI dus een dag later, op de 23e.

Naast reizen naar de Canarische Eilanden en Griekenland, start de eerste cruise van de Mein Schiff-vloot in Kiel in het Pinksterweekend, op 23 mei 2021. Aan het begin van het cruiseseizoen kiest TUI Cruises voor de beproefde “Blue Voyages”. De panoramische reizen, zonder aan wal te gaan, bieden een maximale ontspanningsvakantie op zee met de gebruikelijke variatie van het premium all-inclusive aanbod. Verdere details over de reizen zoals schip, reisduur en prijzen volgen begin volgende week.

Gezondheids- en hygiëneconcept van TUI Cruises

Sinds juli 2020 reizen meer dan 80.000 tevreden gasten met de vloot van Mein Schiff. Met het gezondheids- en hygiëneconcept bewijst TUI Cruises dat veilig en gezond reizen ook in tijden van Corona mogelijk is. Zo is de capaciteit slechts 60% en kunnen gasten alleen een balkonhut of hogere categorie boeken. Gasten hoeven niet gevaccineerd te zijn maar moeten wel negatieve tests overleggen. Op deze manier kan altijd en overal voldoende afstand aan boord worden gehouden.

De rederij vaart momenteel rondom de Canarische Eilanden met Mein Schiff 2 en rondom Griekenland met de Mein Schiff 5 vanuit Kreta. Vorig jaar maakte de rederij vanaf eind juli 2020 ook cruises vanuit Duitsland en was daarmee een van de pioniers. Destijds waren het korte cruises op de cruiseschepen Mein Schiff 1 en de Mein Schiff 2. In november 2020 moest de rederij helaas stoppen omdat er in/vanuit Duitsland geen toeristische overnachtingen meer mochten plaatsvinden.

Miriam reisde mee met de Mein Schiff 2 in 2019. 

Lees hier alles over TUI Cruises. Zodra meer bekend is over de start van TUI Cruises vanuit Kiel op 23 mei 2021, zullen we dit publiceren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger