Cruisereiziger
Reisverslag

MSC tilt entertainment & ontspanning naar hoger niveau op MSC World Europa

Miriam was op uitnodiging 5 dagen aan boord van MSC World Europa van MSC Cruises om de doopceremonie mee te maken en het gloednieuwe schip te verkennen. In dit vierde deel van de reportage laat ik je graag de mooiste plekjes aan boord zien waar je je heerlijk kunt ontspannen en vermaken.

MSC Aurea Spa

De MSC Aurea Spa ligt traditioneel aan de voorkant van het schip, op dek 8, aan het einde van de indoor promenade. De MSC Aurea spa bestaat uit verschillende onderdelen waaronder de kapper voor dames, behandelruimtes en een Thermal Area gedeelte. De mannenkapper, de barber, zit overigens aan de binnenpromenade (World Galleria)! Vooral de Thermal Suite is mooier dan ooit en MSC heeft een prachtige ruimte ontworpen met een prachtige hydropool, regengordijn, sterrenhemel en lantaarns. Ruimtes die erbij horen zijn onder andere twee soorten sauna’s, een sneeuwkamer, ruimtes met verwarmde ligbedden en voetenbaden. Echt heerlijk om hier te zijn. Wist je trouwens dat MSC Yacht Club en Aurea gasten altijd vrije toegang tot deze belevenis hebben? Andere gasten kunnen een pas kopen.

World Galleria

Ik noemde het net al kort: de binnenpromenade die World Galleria heet. De Galleria is het bruisende binnenhart van het schip en omvat drie dekken met winkels, restaurants en bars. Je vindt hier de leukste bars zoals Masters of the Sea, Champagnebar Fizz, cocktailbar Elixir en voornamelijk de specialiteitenrestaurants. Het LED dak strekt zich op dit schip niet meer over de gehele lengte uit, maar een kleiner gedeelte en doet zich in de ochtenduren voor als aquarium waar je zeehonden of walvissen ziet zwemmen. Erg mooi. De lijnen van de Galleria doen je ook denken aan de zee en golven.   P.S. De rode telefooncel aan het einde van de Galleria is een geheime doorgang naar de speciale party-locatie elders op het schip. Gasten worden daarvoor geselecteerd en mogen dan met een muntje en paswoord door de telefooncel naar binnen ….

World Promenade

Het hoogste dek van de World Galleria loopt over via de liften naar de buitenruimte: naar de World Promenade. Ook hier vind je winkels en eetgelegenheden zoals het Coffee Emporium, specialiteitenrestaurant La Pescaderia en de ijsbar Sweet Temptations en aan het einde de Maltlounge. Overdag kan je zomaar muzikanten tegenkomen die over de promenade de mooiste popsongs ten gehore brengen of andere theater pop up shows. ‘s Avonds verandert de Promenade in één grote lichtshow, en op gezette tijden met bijpassende muziek. Geheel aan het einde is de meest fantastische plek, de Lanai, om een drankje te nemen

Hoogtepunt en niet te missen op de World Promenade is de glijbaan, de Venom Drop @ The Spiral, die 10 dekken (van dek 20 naar 8, maar zonder dek 13 en 17 die niet bestaan) naar beneden gaat. Erg leuk door de doorzichtige gedeelten zodat je niet compleet in het donker glijdt, zoals bij andere rederijen het geval is.

 

Zwembaden

De MSC World Europa heeft 5 grote zwembaden en 2 voor kleine kinderen. Om met de laatsten te beginnen: deze tweec kinderzwembaden zijn van verschillende diepten.

Met daar zeer dichtbij voor de wat grote kinderen en zij die zich jong voelen, 3 avonturen glijbanen. Eentje met een VR bril waar je een Safari óf Snow Dragon avontuur beleeft. Durfals kunnen met een vrije val glijbaan mee of je kunt met z’n tweeën een wedstrijd doen in een duo-glijbaan.

MSC biedt voor het eerst op haar schip een adult only gebied aan: de Zen Pool. Dit zijn twee kleinere zwembaden aan de achterkant met veel ligbedden op dit dek. Heb je geluk dat kan je in de loungebanken plaatsenemen of naast het zwembad waar ligmatrassen zijn. Voor kinderen en families kan je naar het grootste zwembad, La Plage, of het binnenzwembad Botanic Garden Pool (met handig schuifdak). MSC Yacht Club gasten hebben een eigen zwembad en whirlpool, eveneens als de Aurea gasten: zij hebben een eigen zonnedek bij La Plage in de buurt met twee grote whirlpools. Overigens vind je op meer plekken whirlpools, mooi verspreid over de zonnedekken.

Sportplex & kinderclubs

Tot slot neem ik je nog even mee naar het dek waar je de kinder- en jongerenclubs vindt, maar ook de F1 simulator en de nieuwe rollerskate & botsauto baan.

De kinderclubs zijn wederom het grootst dan op enig ander MSC schip, met 7 verschillende ruimtes voor kinderen van 0 tot 17 jaar, waaronder veel LEGO en DUPLO voor de jongere kinderen.

Avondentertainment

’s Avonds kan je je uiteraard neervlijen in een van de vele bars maar ga eerst nog even langs het grote theater voor 1 van de 5 shows of naar de prachtige panoramalounge, dat meer is dan zomaar een lounge. Je vindt er een interactieve vloer en ’s avonds verandert de lounge in een showtheater en nachtclub. In het nieuwe Luna Park Arena, een multifunctionele ruimte, wordt ook van alles georganiseerd: van films, spelshows, danswedstrijden tot themafeesten en VR Drone Academy

 Lees ook:

Wil jij met MSC World Europa varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)