Cruisereiziger

Santorini

Santorini

Aanlegplaats

Santorini is werkelijk één van de mooiste aanlegplaatsen voor cruises. In de vulkaankrater, volgelopen met Middellands Zee water, gaan de cruiseschepen voor anker. Met tenders word je aan land gebracht naar het kleine haventje.

Cruise schepen maken soms een extra stop in de baai om cruisepassagiers aan land te zetten bij een ander punt in de baai. Andere passagiers mogen dan niet het schip af.

 

Afstand naar Thira en Oia

Eenmaal aan land kan je met een kabelbaan (rond de zes euro) of op een glad pad (goede schoenen!), op ezels of lopend naar het dorpje Thira.

Hou er rekening mee dat het ‘s ochtends en vooral ‘s middags laat erg druk kan zijn bij de kabelbaan. Let dus goed op de tijd in de middag. Neem ruim de tijd om tijdig naar beneden te komen. Eenmaal boven is het genieten van de witte huizen met blauwe daken en vergezichten.

Wil je naar een ander dorp op Santorini, zoals naar het mooie Oia? Je kunt de lijnbus nemen vanaf het busstation in Thira. Klik hier voor een looproute. Deze bussen bieden een goedkoop alternatief dan de dure excursies. De bus kan wel erg vol worden en is populair, dus zorg dat je op tijd bent. Hier kun je de tijden bekijken. Een enkeltje kost €1,80. In Oia kom je aan redelijk dichtbij het centrum.

Santorini

Bezienswaardigheden en excursies op Santorini

In Thira is volgens velen ook een van de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien. Thira is vooral ook bekend van de witte huisjes met helderblauwe daken, die men vaak aantreft op ansichtkaarten en Griekenland reisgidsen en boeken. Thira bestaat enkel uit souvenirwinkels. Loop gerust een stuk naar het volgende dorp zodat je een prachtig zicht hebt op de baai.

Met de bus (zie boven) kan je naar Oia. Dit stadje heeft meer mooie straatjes om doorheen te wandelen en er zijn genoeg kleine cafeetjes en restaurantjes. Vergeet je fotocamera niet!

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

Kijk welke cruise naar Santorini gaat:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

 

Lees het laatste cruise nieuws over Santorini

Lees wat Miriam, Marco en Iris Kroes zelf in Santorini hebben beleefd in de MSC Armonia door de Oostelijke Middellandse Zee: Mykonos en Santorini, Celebrity Apex in Santorini, Nieuw Amsterdam en Costa Fascinosa

 

Terug naar BestemmingenGriekenland

Cruisereiziger