Cruisereiziger

Kroatië & Montenegro

Kroatië en Montenegro

Kroatië is één van de belangrijkste reisbestemmingen in de Middellandse Zee met natuur, cultureel en historisch erfgoed. Het land biedt een heerlijk mediterraan klimaat en het kan in de zomer flink warm worden. De waterrijke Adriatische kust zorgt voor afkoeling. De meest populaire bestemmingen voor grote zee cruiseschepen zijn Dubrovnik en Split, maar denk ook eens aan het maken van een kust cruise in Kroatië met een kleiner Kroatisch schip. Je bezoekt dan veel kleine havens en het schip stopt elke dag bij een mooie baai voor een geweldige zwemstop.

In hartje zomer kan het erg warm worden in Kroatië. Aangenamer is het in het voorseizoen (mei/juni) en naseizoen (september/oktober).

Cruise bestemmingen in Kroatië

Welke cruise gaat naar Kroatië en Montenegro?

Vrijwel alle rederijen bezoeken Kroatië en Montenegro aan de Adriatische Zee. Vaak gaat het om cruises die vertrekken vanuit Italië en via de Adriatische Zee richting Griekenland en Turkije varen. Ook het Italiaanse Bari wordt in deze routes opgenomen.

De bestemmingen Primosten en Sibenik worden enkel door kleinere schepen bezocht zoals van rederijen Hapag-Lloyd of Seabourn. Wil je op en top Kroatisch cruisen? Ga dan mee met de schepen van Katarina Line, waar je mee vaart op kleine intieme Kroatische schepen. Miriam cruiste mee met Nicko Cruises langs de Kroatische kust met het schip Princess. Lees hier waarom je juist met een kleiner schip tijdens je cruise Kroatië moet verkennen.

Mee op een schip langs de Kroatische kust!
 

Bekijk hier welke cruises naar Kroatië gaan:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Het laatste cruisenieuws over Kroatië & Montenegro

Terug naar bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger