Cruisereiziger

Vancouver

Vancouver

Aanlegplaats

Het Canadese Vancouver is een populaire in- en ontschepingshaven voor cruises naar Alaska. Er is plek bij Canada Place voor hooguit 4 cruiseschepen. De cruiseterminal is erop gericht om grote stromen mensen te ontvangen. Reken wel op wachttijd, vooral bij veel schepen tegelijkertijd,  Op de pier zijn ook een groot conventiecentrum en het een prachtig gelegen hotel Pan Pacific.

Vancouver als startpunt voor cruises

Je arriveert met het vliegtuig op vliegveld Vancouver International Airport. Vanuit Nederland gaat de KLM eenmaal per dag rechtstreeks. Ook Air Transat vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam. Het is aan te raden om een dag van te voren te gaan en een hotelovernachting bij te boeken.

Transfer naar cruiseterminal

Uiteraard kan je via de cruisemaatschappij een transfer boeken. Maar je kunt ook gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum van Vancouver en naar de cruiseterminal met de Skytrain. Ga nadat je uit de aankomsthal komt, buiten naar de overkant waar het station zich van de Skytrain bevindt. Koop een ticket en zorg dat je in de Canada Line stapt richting Water Front eindstation. Dit is ook het eindstation waar je uitstapt voor de cruiseterminal.  Een ticket kost ca. $5.

Hoteltip

Ik noemde het al eerder in dit artikel dat hotel Pan Pacific Vancouver boven op de cruiseterminal ligt. Bij een cruise die ik gemaakt heb vanuit Vancouver, verbleef ik in dit hotel. Elke kamer heeft uitzicht op de baai (links of rechts) en als je geluk hebt, zie je bij het ontwaken je eigen cruiseschip liggen. Vancouver centrum heeft nog veel meer mooie hotels en het loont zeker de moeite om een hotel in de nabijheid van de terminal te zoeken.

Wat is er te zien in Vancouver?

Ben je een dag van tevoren in Vancouver, dan kan je de omgeving rondom de cruiseterminal en het centrum van Vancouver verkennen. Vancouver is een overzichtelijke stad met rechte straten. Wat tips:

  • Loop bovenlangs op Canada Place en ga daarna langs het water richting het watervliegtuig airport (Top om te zien!). Je ziet hier ook de Olympische fakkel ter ere van de Olympische Winterspelen van 2010. Leuk restaurantje ver weg van huis: De Dutch verkoopt pannekoeken maar ook wraps en hamburgers met frites.
  • Bij de Olympische Fakkel is een Hop-on-Hop-Off bus/trolley halte.
  • Ga het centrum in en verken het oude gedeelte.
  • Huur een fiets en ga naar Vancouver Stanley Park waar je totempalen kunt bewonderen.
 


Welke cruises gaan vanuit Vancouver?

Vrijwel alle Alaska cruises vertrekken vanuit Noord-Amerika (Seattle) of Canada  (Vancouver). Alaska cruises worden aangeboden van mei tot en met oktober.  Beste reistijd is zo ongeveer juni-september. Dan zie je de meeste dieren. De zalmtrek is pas in juli/augustus. Vanuit Vancouver gaan ook cruises langs de kust naar San Francisco. Klik hier door voor een uitgebreid overzicht van alle Alaskacruises in 2021.

Bekijk hier welke cruises beschikbaar zijn:

Lees hier wat Cruisereiziger heeft gedaan in Vancouver met de Nieuw Amsterdam.

Lees het laatste cruisenieuws over Vancouver

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Terug naar Noord-Amerika

Cruisereiziger