Cruisereiziger
Bouw

Nieuw cruiseschip Holland America Line later opgeleverd

Nieuw Amsterdam

Het nieuwe cruiseschip van Holland America Line zal niet in het najaar van 2015, maar op 15 februari 2016 worden opgeleverd. Dat heeft de CEO van de cruisemaatschappij Stein Kruse tegenover Cruise Critic laten weten. Hij gaf daarbij tevens aan dat het schip, dat door het Italiaanse Fincantieri wordt gebouwd, het grootste (100.000 brutoton) is in haar vloot. Ook qua breedte (35 meter) is het uniek voor de HAL. Er wordt o.a. geprofiteerd van de verbreding van het Panama Kanaal dat voor 2015 gereed zal zijn. Een naam voor het nieuwe cruiseschip in de Pinnacle Klasse, dat plaats gaat bieden aan 2.660 passagiers, is nog niet bekend maar zal in ieder geval eindigen met ‘-dam’, net als alle andere schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger