Nieuw cruiseschip Holland America Line later opgeleverd

Nieuw Amsterdam

Het nieuwe cruiseschip van Holland America Line zal niet in het najaar van 2015, maar op 15 februari 2016 worden opgeleverd. Dat heeft de CEO van de cruisemaatschappij Stein Kruse tegenover Cruise Critic laten weten. Hij gaf daarbij tevens aan dat het schip, dat door het Italiaanse Fincantieri wordt gebouwd, het grootste (100.000 brutoton) is in haar vloot. Ook qua breedte (35 meter) is het uniek voor de HAL. Er wordt o.a. geprofiteerd van de verbreding van het Panama Kanaal dat voor 2015 gereed zal zijn. Een naam voor het nieuwe cruiseschip in de Pinnacle Klasse, dat plaats gaat bieden aan 2.660 passagiers, is nog niet bekend maar zal in ieder geval eindigen met ‘-dam’, net als alle andere schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​