Cruisereiziger
Ongeval

Nederlandse kustwacht evacueert vrouw van Balmoral

De Nederlandse kustwacht heeft donderdagochtend succesvol een vrouw geevacueerd van het cruiseschip Balmoral van Fred Olsen Cruise Lines. De patient had aan boord een beroerte gekregen en moest met spoed naar een ziekenhuis. De Balmoral was onderweg van het Noorse Haugesund naar Southampton. In eerste instantie nam de kapitein van het schip contact op met de kustwacht van Yarmouth in Engeland voor assistentie. Vanwege de positie van de Balmoral in de Noordzee werd de Nederlandse kustwacht echter benaderd om de operatie uit te voeren. Ondanks de sterke wind wist een offshore reddingshelikopter medisch personeel op de Balmoral af te zetten, waarna de patiente voor verdere medische zorg naar een ziekenhuis in Den Helder werd gebracht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger