Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Norwegian Dreamaway favoriete naam voor nieuw cruiseschip NCL

Norwegian Breakaway

Norwegian Cruise Line heeft voor de naamgeving van haar twee nieuwe Breakaway Plus cruiseschepen de hulp ingeroepen van het publiek. Via haar Facebookpagina kon je kiezen uit 10 namen. Cruisereiziger.nl legde dezelfde vraag ook voor in de poll om een beeld te krijgen van de voorkeur van de Nederlandse cruiseliefhebber. Daaruit blijkt dat een overgrote meerderheid van de stemmers, 45%, ‘Norwegian Dreamaway’ de ideale naam vindt. Het zou het derde achtereenvolgende schip van NCL zijn met een naam dat eindigt op ‘away’, na de Norwegian Breakaway en de Norwegian Getaway. Op respectabele afstand volgen Norwegian Treasure (15%) en Norwegian Journey (11%) en Norwegian Passion (11%). De twee nieuwe schepen komen in 2015 en 2016 in de vloot bij NCL.

De uitslag:

  • Norwegian Dreamaway – 45%
  • Norwegian Treasure – 15%
  • Norwegian Journey – 11%
  • Norwegian Passion – 11%
  • Norwegian Sailaway – 6%
  • Norwegian Discovery – 3%
  • Norwegian Muse – 3%
  • Norwegian Triton – 3%
  • Norwegian Bliss – 2%
  • Norwegian Escape – 1%

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!