Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Video: Costa Pacifica schiet Syrische vluchtelingen op zee te hulp

De afgelopen week is de Costa Pacifica Syrische vluchtelingen te hulp geschoten die in moeilijkheden waren gekomen op de Middellandse Zee. Een kleine houten boot met ruim 120 vluchtelingen was donderdag op drift geraakt nabij de kust van het Italiaanse Calabrie. De Italiaanse kustwacht riep de hulp in van het cruiseschip van Costa Cruises bij de reddingsoperatie, die hiervoor afweek van haar route. Een reddingsboot van de Costa Pacifica pikte ongeveer 40 vluchtelingen op. De andere vluchtelingen werden door de kustwacht onder haar hoede genomen. Aan boord ontvingen ze eerste hulp, dekens, eten en drinken. De Costa Pacifica kon haar weg vervolgen, waarna later de vluchtelingen alsnog werden overgedragen aan de Italiaanse kustwacht.

Een Franse passagier aan boord van de Costa Pacifica maakte onderstaande video van de reddingsoperatie.


L'impressionnant sauvetage en mer de réfugiés… door BFMTV

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger