Helikopter van Zr.MS.Amsterdam evacueert patient van Carnival Freedom

Carnival Freedom

Een boordhelikopter van de Zr. Ms. Amsterdam heeft donderdagavond in samenwerking met de Kustwacht Caribisch gebied een medische evacuatie uitgevoerd bij het cruiseschip Carnival Freedom. Het schip van Carnival Cruise Lines voer op dat  moment op ongeveer 200 mijl afstand van Aruba. De toestand van een zieke Amerikaanse passagier was dermate ernstig dat nadere zorg nodig was op het vasteland. De NH90 van het schip van de Koninklijke Marine pikte de patient op en leverde deze af op Curacao. Reddingsorganisatie CITRO bracht haar vervolgens naar het ziekenhuis in Willemstad. De toestand van de patient zou stabiel zijn.

Bronnen: Versgeperst.com, Facebook

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!