Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Nieuw schip voor Star Cruises bij Meyer Werft

Breakaway Plus
Breakaway Plus @ Norwegian Cruise Line

Het Duitse Meyer Werft heeft er een order bij voor een nieuw cruiseschip. De Aziatische cruisemaatschappij Star Cruises is samen met de Meyer overeengekomen voor de bouw van een 707 miljoen dollar kostend cruiseschip. Star Cruises heeft momenteel vijf schepen in de vloot in Azië en de Pacific, waar het cruises vaart vanaf onder andere Hong Kong, Thailand en de Filipijnen.

Het nieuwe schip gaat plek bieden aan 3364 passagiers. Verder zijn er nog geen details bekend gemaakt. Gezien de prijs en het aantal mensen zou het om een schip kunnen gaan ter grootte van NCL’s Norwegian Breakaway Plus klasse (ca 163.000 brutoton). Norwegian Cruise Line en Star Cruises hebben beide dezelfde moedermaatschappij Genting HongKong.

De Meyer Werft heeft in 1999 ook het eerste nieuwbouwschip SuperStar Virgo (76.800 brutoton) voor Star Cruises gebouwd.

Logo Star CruisesDe huidige vloot van Star Cruises bestaat uit:

  • SuperStarr Pisces (1990, voormalig Kalypso))
  • SuperStar Virgo (1999)
  • SuperStar Libra (1988, voormalig Norwegian Sea)
  • SuperStar Aquarius (1993, voormalig Norwegian Wind)
  • SuperStar Gemini (1992, voormalig Norwegian Dream)
  • Genting World (1989, voormalig MegaStar Aries)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)