Nieuw schip voor Star Cruises bij Meyer Werft

Breakaway Plus
Breakaway Plus @ Norwegian Cruise Line

Het Duitse Meyer Werft heeft er een order bij voor een nieuw cruiseschip. De Aziatische cruisemaatschappij Star Cruises is samen met de Meyer overeengekomen voor de bouw van een 707 miljoen dollar kostend cruiseschip. Star Cruises heeft momenteel vijf schepen in de vloot in Azië en de Pacific, waar het cruises vaart vanaf onder andere Hong Kong, Thailand en de Filipijnen.

Het nieuwe schip gaat plek bieden aan 3364 passagiers. Verder zijn er nog geen details bekend gemaakt. Gezien de prijs en het aantal mensen zou het om een schip kunnen gaan ter grootte van NCL’s Norwegian Breakaway Plus klasse (ca 163.000 brutoton). Norwegian Cruise Line en Star Cruises hebben beide dezelfde moedermaatschappij Genting HongKong.

De Meyer Werft heeft in 1999 ook het eerste nieuwbouwschip SuperStar Virgo (76.800 brutoton) voor Star Cruises gebouwd.

Logo Star CruisesDe huidige vloot van Star Cruises bestaat uit:

  • SuperStarr Pisces (1990, voormalig Kalypso))
  • SuperStar Virgo (1999)
  • SuperStar Libra (1988, voormalig Norwegian Sea)
  • SuperStar Aquarius (1993, voormalig Norwegian Wind)
  • SuperStar Gemini (1992, voormalig Norwegian Dream)
  • Genting World (1989, voormalig MegaStar Aries)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.