Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Inschepen op AIDAprima in Rotterdam

AIDAprima
AIDAprima

Afgelopen week werd bekend dat het eerste van de twee nieuwbouwschepen van AIDA Cruises AIDAprima gaat heten. Het schip vaart vanaf 20 juni 2015 het hele jaar door vanaf Hamburg naar onder andere Rotterdam. Het schip vaart eerst van 22 maart tot 16 juni 2015 van Japan naar Hamburg om vervolgens een jaar lang 7-daagse cruises te maken vanuit Hamburg naar de steden van West-Europa, zoals Southampton (Londen), Le Havre (Parijs), Zeebrugge (Brussel) en ook Rotterdam.

In Rotterdam brengt het schip een nacht aan de kade door. Cruisereizigers kunnen in Hamburg of in Rotterdam hun cruise beginnen. Daarmee zet AIDA in op Nederlandse cruisepassagiers maar ook op Duitse passagiers die bijvoorbeeld dichter bij Rotterdam wonen dan Hamburg. 

De route wordt als volgt:

  • Dag 1 – inschepen Hamburg  vertrek 18:00 uur
  • Dag 2 – Zeedag
  • Dag 3 – Southampton 08:00-20:00 uur
  • Dag 4 – Le Havre 07:00-18:00 uur
  • Dag 5 – Zeebrugge 10:00-20:00 uur
  • Dag 6 – Rotterdam 08:00 uur –
  • Dag 7 – Rotterdam tot 06:00 uur
  • Dag 8 – Hamburg 08:00 uur

Prijzen starten bij 545 euro p.p in een binnenhut. Vanaf 23 oktober zijn de cruises boekbaar. Fans die eerder met AIDA gevaren hebben (clubmembers Rood, Geel en Groen) kunnen nu al boeken.

Met dank aan Gert Schot en Bert Lamers voor aanvullende informatie

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)