Bouw Mein Schiff 3 in Finland ligt op schema

Mein Schiff 3

Bij de werf van STX in Finland wordt momenteel gewerkt aan de bouw van Mein Schiff 3, het nieuwe cruiseschip van TUI Cruises. De Duitse rederij meldt op haar website dat vanaf het leggen van de kiel op 24 mei van dit jaar alles nog volgens plan verloopt. In juni zijn de vier hoofdmotoren, het hart van het schip, met een kraan in het geraamte geplaatst. Op dit moment vinden de werkzaamheden plaats aan de brug. De komende maanden wordt deze voorzien van de laatste technische snufjes. Inmiddels is meer dan 50% van het schip gereed, waaronder de meerderheid van de 1.253 hutten. Deze activiteiten zullen in december volledig zijn afgerond. Deze maand staat de tewaterlating gepland. Mein Schiff 3 (97.000 brutoton) zal in mei 2014 in de vaart komen.

Klik hier voor meer foto’s van de bouw van Mein Schiff 3

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.