Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Nieuwe cruiseschepen in 2014

Het aantal nieuwe cruiseschepen dat in 2014 in de vaart zal komen is beperkt. Volgens planning zullen er in totaal 5 opgeleverd worden. Dat is er 1 minder dan in 2013. De komende jaren (2015 en 2016) zal dit echter weer gaan bijtrekken als we kijken naar de huidige en geplande bouwactiviteiten van de verschillende rederijen. In vergelijking met 2013 kunnen we in 2014 grotere schepen met meer capaciteit verwelkomen. De Norwegian Getaway, Quantum of the Seas en Costa Diadema springen daarbij het meest in het oog.

Norwegian Getaway – Norwegian Cruise Line

Norwegian Getaway (foto: NCL)

De Norwegian Getaway bijt al in januari de spits af. Het is het tweede cruiseschip van Norwegian Cruise Line in de Breakaway-klasse na de Norwegian Breakaway, die in 2013 werd gepresenteerd. De Getaway is 144.017 brutoton en biedt plaats aan 4.000 passagiers. De bouw vindt net als de voorgaande schepen van NCL plaats bij de Meyer Werft in Papenburg. De Getaway moet een plek zijn waar men tot rust kan komen en relaxen zonder verplichtingen conform het kenmerkende Freestyle-concept van de Amerikaanse rederij. Het gehele cruiseschip, waaronder ook de tropische boegschildering, staat in het teken van haar thuishaven Miami. Hoogtepunten op de Getaway zijn de Broadwayshows Legally Blonde en Burn the Floor, The Illusionarium (een magie-show), een ijsbar en 3 restaurants van Geoffry Zakarian.

Klik hier voor meer informatie/nieuws over de Norwegian Getaway

Mein Schiff 3 – TUI Cruises

Mein Schiff 3 (foto: TUI Cruises)

In mei 2014 voegt TUI Cruises een derde cruiseschip toe aan haar vloot. Mein Schiff 3 is ten opzichte van haar twee oudere voorgangers Mein Schiff 1 (1996) en Mein Schiff 2 (1997) een stukje groter (97.000 brutoton) en heeft dan ook meer capaciteit. Er is plek voor 2.500 passagiers. Mein Schiff 3 wordt gebouwd in Finland bij de werf van STX. Daar wordt ook de vierde loot aan de tak, Mein Schiff 4 in 2015 opgeleverd. Hoogtepunt op Mein Schiff 3 van de Duitse rederij is een glazen wand van twee dekken hoog in de vorm van een diamand op de achtersteven waardoor je vanuit diverse restaurants en bars uitzicht hebt op zee. Bijzonder zijn ook twee loopbruggen met glazen vloer en speciale concertzaal.

Klik hier voor meer informatie/nieuws over Mein Schiff 3

Regal Princess – Princess Cruises

Regal Princess (foto: Princess Cruises)

In mei 2014 staat ook de oplevering gepland van de Regal Princess van Princess Cruises. Het is een zusterschip van de Royal Princess, die in 2013 werd ingewijd. Het is van dezelfde grootte (141.000 brutoton) en capaciteit (3.600 passagiers) en komt ook van de hand van de Italiaanse bouwer Fincantieri. Het is het 13e cruiseschip van Princess Cruises dat in Italië wordt gebouwd. De Regal Princess is geen onbekende naam voor de rederij. Eerder had het al een schip uit 1991 met deze naam in de vloot tot 2007. Hoogtepunten op de Regal Princess zijn net als de Royal Princess het indrukwekkende Atrium, een glazen loopbrug, een televisiestudio en buitenhutten die allemaal een balkon hebben.

Klik hier voor meer informatie/nieuws over de Regal Princess

Quantum of the Seas – Royal Caribbean

Quantum of the Seas (foto: Royal Caribbean Int.)

In het najaar van 2014 kunnen we spektakel verwachten met de introductie van de Quantum of the Seas, het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean. Het is het eerste schip in de Quantum-klasse. In 2015 volgt al een tweede met de Anthem of the Seas. Ze hebben ruim 167.000 brutotonnage en bieden plaats aan 4.180 passagiers. De Quantum of the Seas wordt gebouwd bij de Meyer Werft in Duitsland. De naam van het nieuwe cruiseschip verwijst naar de stap voorwaarts in zowel het ontwerp als de beleving van de cruisereizigers. Hoogtepunten op de Quantum of the Seas zijn unieke faciliteiten als de eerste skydive ervaring op zee (Ripcord by iFly), de North Star, waar gasten bijna 100 meter boven het schip kunnen genieten van vergezichten, de grootste overdekte sportaccommodatie op zee en een entertainment complex, compleet met botsauto’s en een rolschaatsbaan.

Klik hier voor meer informatie/nieuws over de Quantum of the Seas

Costa Diadema – Costa Cruises

Costa Diadema (foto: Costa Cruises)

‘Last but not least’ volgt in oktober van 2014 de oplevering van de Costa Diadema (Italiaans voor diadeem). Het nieuwe vlaggenschip (132.500 brutoton) van Costa Cruises kan 4.947 passagiers huisvesten en is daarmee het grootste cruiseschip dat vaart onder Italiaanse vlag. Het wordt gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri. De Costa Diadema is het 10e cruiseschip dat sinds 2000 door Fincantieri in Italië wordt gebouwd voor Costa Cruises. Genieten en ontspannen zijn de sleutelwoorden voor de Costa Diadema met exclusieve innovaties op het gebied van eten, entertainment en technologie. Hoogtepunt op de Costa Diadema is de spectaculairste Samsara Spa van de hele vloot, verdeeld over 7800 vierkante meter, 7 restaurants, 15 bars, een 4D-bioscoop, een Grand Prix-simulator en een twee verdiepingen tellende gameszone.

Klik hier voor meer informatie/nieuws over de Costa Diadema

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!