Norwegian Getaway succesvol uitgedokt in Papenburg

Na een bouwtijd van 12 maanden heeft de de Norwegian Getaway, het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, zaterdagmiddag 2 november 2013 na 15:00 uur het overdekte dok van de Meyer Werft in Papenburg verlaten. Dit gebeurde onder grote belangstelling van publiek en media. Meer dan 8.000 mensen trotseerden de regen om het uitdokken te aanschouwen. De hele operatie duurde meer dan 3 uur.  Nadat er enkele testen waren uitgevoerd met o.a. de stabilisatoren werd de Norwegian Getaway (146.600 brutoton) aan de kade vastgelegd. Medio november 2013 zal de Eemstocht richting de Noordzee plaatsvinden om de zeewaardigheid te toetsen. Het uitdokken van de Norwegian Getaway was live te volgen via een webcam op de site van de Meyer Werft en een livestream van de Duitse regionale televisiezender NDR.de.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.