Cruisereiziger
Verkoop/koop

Costa Voyager verlaat vloot Costa Cruises

Costa Voyager
Foto: wikipedia Piergiuliano Chesi

Cruiseschip Costa Voyager zal naar haar huidige renovatie in Genua niet meer terugkomen naar de vloot van Costa. Costa directeur Michael Thamm maakte dat vorige week op een persconferentie bekend. Momenteel krijgt het schip een geplande onderhoudsbeurt aan machines en de romp. Aan wie het schip verkocht gaat worden is niet bekend omdat de gesprekken nog gaande zijn. Costa Voyager (24.430 brutoton) is het kleinste cruiseschip. Ze werd gebouwd als Olympic Voyager voor Royal Olympia Cruise Lines, later ging het schip onder de naam Grand Voyager bij Iberocruceros varen voordat het in 2011 bij Costa Cruises aan de vloot werd toegevoegd.

Costa Cruises volgt hiermee een drieledige strategie: nieuwbouw schepen voor extra capaciteit, renovaties voor oudere schepen (Costa Victoria en Costa Neo-schepen) en het verkopen van de aller oudste schepen in de vloot.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)