Costa Voyager verlaat vloot Costa Cruises

Costa Voyager
Foto: wikipedia Piergiuliano Chesi

Cruiseschip Costa Voyager zal naar haar huidige renovatie in Genua niet meer terugkomen naar de vloot van Costa. Costa directeur Michael Thamm maakte dat vorige week op een persconferentie bekend. Momenteel krijgt het schip een geplande onderhoudsbeurt aan machines en de romp. Aan wie het schip verkocht gaat worden is niet bekend omdat de gesprekken nog gaande zijn. Costa Voyager (24.430 brutoton) is het kleinste cruiseschip. Ze werd gebouwd als Olympic Voyager voor Royal Olympia Cruise Lines, later ging het schip onder de naam Grand Voyager bij Iberocruceros varen voordat het in 2011 bij Costa Cruises aan de vloot werd toegevoegd.

Costa Cruises volgt hiermee een drieledige strategie: nieuwbouw schepen voor extra capaciteit, renovaties voor oudere schepen (Costa Victoria en Costa Neo-schepen) en het verkopen van de aller oudste schepen in de vloot.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.