Cruisereiziger
CruisemaatschappijTelecommunicatie

Betere internetverbinding voor schepen Carnival Corporation

Aidastella internet
Internethoek op AIDAstella

Carnival Corporation heeft bekend gemaakt dat het internetwerk (wifi) aan boord van al haar negen cruisemaatschappijen verbeterd gaat worden. De snelheid zal tien keer zo snel worden als nu het geval is bij deze rederijen. Onder moedermaatschappij Carnival Corporation vallen ondere AIDA Cruises, Carnival Cruise Lines, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line, P&O Cruises, Princess Cruises en Seabourn. De nieuwe WiFi@Sea maakt gebruik van land-breedbrand internet gecombineerd met satelliet technologie. De wifiverbinding kan daarmee schakelen tussen landverbindingen en de satelliet. Het systeem kiest daarbij de meest optimale verbinding op elk moment van de dag. Vaart een schip langs een kust, dan kan er gebruik gemaakt worden van de landverbinding. Midden op zee zal dat eerder de satellietverbinding zijn.

“Dit is een belangrijke technische doorbraak voor het verbeteren van de cruise-ervaring voor onze passagiers,” zegt Ramon Millan, senior vice president en verantwoordelijk voor alle ICT zaken bij Carnival Corporation. “Ons doel is om passagiers de beste internetverbinding te geven, onafhankelijk of ze in een haven of aan het varen zijn langs een kust of zich bevinden in het midden van de oceaan.”

Op 10 schepen van de moedermaatschappij, waarvan 8 schepen van Carnival Cruise Lines, 1 Princess schip, 1 Holland America schip wordt al gebruik gemaakt van de nieuwe techniek. De andere schepen volgen snel, maar zijn ook afhankelijk van het geografische gebied waar ze op dat moment cruisen. Alaska wordt verwacht in de zomer van 2015, daarna de Middellandse Zee, Baltische Zee, West-Europa en Azië. In 2016 moet de snellere wifi verbinding volledig operationeel zijn. Prijzen zijn nog niet bekend maar er wordt gekeken naar de soort cruisemaatschappij en wat een redelijke prijs is voor die rederij.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger