LIVE: Doop Holland America Line’s Rotterdam in Rotterdam

Maandag vindt in Rotterdam de langverwachte doop plaats van het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam. Het derde schip in de Pinnacle-klasse wordt ‘s ochtends vroeg rond 07:00 uur verwacht aan de kade bij Cruise Port Rotterdam. De start van de doopceremonie staat gepland om 11:25 uur. Deze vindt plaats in het World Stage, het theater van het 11e schip in de vloot van de Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots.

Prinses Margriet zal als doopmoeder fungeren. Daarmee wordt een Nederlandse koninklijke traditie voortgezet die begon in de jaren ’20. Rotterdam wordt het 13e schip van de rederij dat door een Nederlands lid van de koninklijke familie wordt gedoopt. Prinses Margriet was al eerder meter van de Prinsendam (1972), Nieuw Amsterdam III (1983), Rotterdam VI (1997) en Oosterdam (2003). Na de doop vervolgt de Rotterdam om 22:00 uur haar doopcruise naar de Noorse fjorden.

De doop van de Rotterdam is maandag vanaf 11:30 uur live te volgen op de Facebook-site van Holland America Line. Brand Ambassador van Holland America Line, Seth Wayne, neemt je mee achter de schermen van de festiviteiten.

Ook Cruisereiziger zal maandag de gehele dag aanwezig zijn in Rotterdam en via de website (zie onderstaande feed), Facebook, Twitter en Instagram live verslag van de feestelijkheden.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.