Blog Cruise met Nieuw Amsterdam – Dag 5 – Piraeus

Dag 5 zondag – Piraeus, Griekenland

Nieuw Amsterdam (voor) en Noordam (achter)

Warme dag in Athene

De avond ervoor vertelde de Nederlandse receptiedame ons dat het erg warm zou worden in Athene. Zeker 35 tot 37 graden. Een hoed, water en zonnebrand creme was dan ook niet overbodig. Vanwege ons derde bezoek aan Athene en het warme weer, besloten we het erg rustig aan te doen in de stad. Een bezoek aan het Nationaal archeologisch museum en aan de Plaka waren onze plannen. Bij het ontbijt waren we wat later, net na de drukte van alle mensen die al vroeg op excursie gingen. Een warme wafel met warme aardbeien, melk met cornflakes, en een broodje hagelslag. Deze ochtend hadden we uitzicht op het achterdek op de drukke ferryhaven van Pireaus en op de Noordam, die naast ons lag. Zij bracht ook een bezoek aan Piraeus.

Te voet liepen we in 20 minuten naar het beginpunt van de metrolijn die ons naar halte Viktoria zou brengen. Een dagkaart van 4 euro zorgt voor een onbezorgd openbaar vervoer in de warme stad. Doordat het vandaag zondag was, merkten we minder auto’s in de stad en minder drukte. Onbedoeld erg fijn. Binnen een tien minuten nadat we bij de juiste metrohalte uit waren gestapt, stonden we bij het archeologisch museum. De 7 euro entree per persoon hebben we volledig benut. Veel beelden uit de Romeinse tijden, grafversierselen en het prachtigst van allemaal: de gouden maskers van Agamemnon. Helaas was de Egyptische sectie in het museum gesloten. Als extra cadeautje kregen we wel een prachtige tentoonstelling te zien over een opgraving van een oud Romeins schip. Alle voorwerpen lagen uitgespreid, van glaswerk tot halfvergane beelden en het eerste astrologische uurwerk ter wereld.

Bij de entree en uitgang van het museum konden we de free wifi gebruiken om nog even snel de laatste berichten op de telefoon te uploaden.

De Plaka is een toeristisch wijkje met ontzettend veel winkeltjes die Griekse souvenirs verkopen. In de schaduw liepen we daar rustig doorheen.

Terug op het schip, netjes op tijd, was het tegen vier uur. Van medepassagiers hoorden we dat in de cruise voor de onze, mensen de boot letterlijk en figuurlijk gemist hebben omdat ze niet op tijd waren. Moge het een waarschuwing zijn! Na het opfrissen in onze badkamer waren we ’s avonds uitgenodigd door kapitein Edward van Zaane en hotelmanager Marco van Belleghem om naar de Nederlandse receptie  te komen in het Crow’s Nest. Van de 2100 gasten aan boord, zijn er ongeveer 240 Nederlandstalig en 70 vlaamstalig. Het was een goedbezochte receptie met bitterballen en andere typisch Nederlandse hapjes. Ik kan me voorstellen dat er zeker 200 zijn gekomen. Iedereen had het gezellig met elkaar en het Nederlandse personeel was eveneens, voor zover mogelijk, aanwezig. De tijd ging snel en rond half negen besloten we afscheid te nemen van de Nederlandse receptie en naar het Manhattan Dining Restaurant te gaan voor een prima diner.

Wat viel op vandaag?

  • De verse orchideeën in het Lido restaurant
  • De MS Noordam die naast ons lag

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)