MSC Bellissima in Saint-Nazaire overgedragen aan MSC Cruises

Op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire heeft woensdagmiddag de overdracht plaatsgevonden van het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Bellissima. Na de vlaggenceremonie knipte doopmoeder Elena Aponte, de kleindochter van oprichter en voorzitter van de MSC Group Gianluigi Aponte, een lint door waardoor een champagnefles tegen de boeg kapot werd geslagen. Daarmee maakt het tweede cruiseschip in de Meraviglia-klasse officieel onderdeel uit van de vloot van de Italiaanse cruisemaatschappij.

Voor de officiële oplevering van de MSC Bellissima vond op dezelfde werf ook de muntceremonie plaats van de MSC Virtuosa. Het is een van de twee schepen uit de Meraviglia-generatie die momenteel nog in aanbouw zijn. De MSC Grandiosa wordt in november van dit jaar gelanceerd gevolgd door de MSC Virtuosa in 2020.

De MSC Bellissima, het 16e cruiseschip van MSC Cruises en het vierde nieuwbouwschip in 2 jaar tijd, vertrekt woensdagavond om 22:00 uur voor haar shakedown cruise van Saint-Nazaire naar Southampton. In de Engelse havenstad staat op zaterdag 2 maart de doop gepland. 2 dagen later start haar maiden voyage naar Genua.

Cruisereiziger Miriam zal van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart live vanaf de MSC Bellissima verslag doen van de doopfestiviteiten en alle voorzieningen aan boord. Houd hiervoor de website, Facebook, Twitter en Instagram in de gaten.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de MSC Bellissima? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)