Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Amsterdam maakt zich op voor feestelijk onthaal Rotterdam

Het nieuwe cruiseschip Rotterdam van Holland America Line zal aanstaande zondag 17 oktober voor de eerste keer Amsterdam aandoen. Het vlaggenschip van de Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots zal naar verwachting omstreeks 11:30-12:00 uur arriveren bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De verwachte aankomsttijd bij de sluis van IJmuiden is om 08:30 uur.

De laatste planning (tijden onder voorbehoud):

07.30 – Loodstijd
08:30 – Sluis in (IJmuiden)
09:00 – Sluis uit (IJmuiden)
11:00-11:30 – Bij Centraal Station richting zwaaicirkel
11:30-12:00 – Aankomst bij PTA

De Rotterdam is momenteel bezig aan een korte 3-daagse testcruise met genodigden vanuit Rotterdam. Na haar aankomst in Amsterdam zullen de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de ontvangst van de eerste (niet-Europese) betalende passagiers. Op woensdag 20 oktober start (22:30 uur) vanuit de hoofdstad de officiële Maiden Voyage van de Rotterdam, een trans-atlantische cruise naar Fort Lauderdale in Florida. Daarvandaan zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. De Rotterdam wordt in de lente van 2022 terugverwacht in Nederland voor cruises vanuit Amsterdam.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Wil jij cruisen met de nieuwe Rotterdam van Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!