Cruisereiziger

Cartagena

Cartagena

Aanlegplaats

Cruise schepen leggen aan naast de jachthaven van Cartagena. Passagiers mogen lopend het terrein af. Een stand van de toeristenbureau is vaak geopend voor stadsplattegronden.

Een tweede plek ligt meer van de haven af. Er worden shuttlebussen ingezet om passagiers naar het centrum te brengen.

Afstand naar Cartagena

Op tien minuten lopen langs de kade van de jachthaven ligt het centrum. Het centrum is erg overzichtelijk met een grote winkelstraat en een aantal kleine bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Cartagena en excursies

In Cartagena is het goed winkelen in de gezellige overzichtelijke winkelstraat. De stad staat bekend om de likeur “cuarenta y tres” 43, met wat geluk mag je ergens proeven. De stad heeft een archeologisch museum en heeft een Romeins openluchttheater. Vanaf het fort (met een lift bereikbaar) in het midden van de stad heb je een goed overzicht over de baai.

Heb je Cartagena al een keer bezocht? Denk dan ook eens aan een excursie naar de palmenstad Elche van deze regio. De stad is zelfs uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Elche is bekend vanwege de schoenenindustrie maar vooral vanwege de grote hoeveelheid palmbomen. Het gemakkelijkst ga je met een excursie mee. De tocht gaat dan met de bus.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Bekijk welke cruises naar Cartagena gaan:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Het laatste cruisenieuws over Cartagena

 

Terug naar Bestemmingen – Spanje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger