Crystal Cruises

Ultraluxe cruisen bij Crystal Cruises

Helaas vaart deze rederij niet meer.

Crystal Cruises is een kleine ultraluxe all-inclusive cruisemaatschappij met twee zeecruiseschepen, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity, een aantal riviercruiseschepen (106 gasten) en een expeditieschip. De maatschappij is in Japanse handen, terwijl het hoofdkantoor zich in Amerika bevindt.

De twee zes-sterren schepen zijn overzichtelijk qua grootte, slechts 51.000 brutoton – 848 passagiers (Symphony) en 68.000 brutoton – 1050 passagiers (Serenity).  Elke passagier wordt in de watten gelegd door het personeel waarbij bijvoorbeeld op de Crystal Serenity 655 personeelsleden klaar staan voor 1050 passagiers.  Er is veel ruimte op de schepen voor de passagiers. Niet alleen in de hutten, maar zeker ook op het gehele schip.

Meer dan 85% van alle hutten heeft een balkon tot beschikking. De hutten zijn vanzelfsprekend voorzien van alle luxe, waaronder softdrinks en water inclusief. Luxe badjassen, slippers en zelfs een bubbelbad in de duurdere categorie.

Veel inclusief

De maaltijden en dranken (ook alcoholische) zijn inclusief en zijn van een hoog niveau, waaronder een aantal specialiteitenrestaurants zoals van de bekende chef Nobu. In de avond is er meer dan voldoende entertainment in de gezellige bars, het theater waar shows en concerten worden gegeven of interessante lezingen. Ook voor kinderen is er een uitgebreid kinderprogramma, uniek voor een ultraluxe cruisemaatschappij.

Fooien en onbeperkt wifi zijn inclusief, alsook saunabezoek, drankjes (ook in de hut) en alle maaltijden, ook die in de specialiteitenrestaurants.

Miriam bezocht riviercruiseschip Crystal Debussy (reportage) en zeecruiseschip Crystal Serenity (reportage).

Cruises van Crystal Cruises zijn boekbaar bij:

De rederij bestaat helaas niet meer.

De vloot bestaat uit:

Rivier

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

 

Het laatste nieuws van Crystal Cruises