Cruisereiziger

Crystal Cruises

Ultraluxe cruisen bij Crystal Cruises

logo CrystalCrystal Cruises is een kleine ultraluxe all-inclusive cruisemaatschappij met twee zeecruiseschepen, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity. De rederij maakte in 2023 een nieuwe start met nieuwe eigenaren.

De twee zes-sterren schepen zijn overzichtelijk qua grootte, slechts 51.000 brutoton – 606 passagiers (Symphony) en 68.000 brutoton – 740 passagiers (Serenity).  Er is veel ruimte op de schepen voor de passagiers. Niet alleen in de vernieuwde ruimere hutten, maar zeker ook op het gehele schip.

Meer dan 85% van alle hutten heeft een balkon tot beschikking. De hutten zijn vanzelfsprekend voorzien van alle luxe, waaronder softdrinks en water inclusief. Luxe badjassen, slippers en zelfs een bubbelbad in de duurdere categorie.

Veel inclusief

De maaltijden en dranken (ook alcoholische) zijn inclusief en zijn van een hoog niveau, waaronder een aantal specialiteitenrestaurants zoals van de bekende chef Nobu. In de avond is er meer dan voldoende entertainment in de gezellige bars, het theater waar shows en concerten worden gegeven of interessante lezingen. 

Fooien en onbeperkt wifi zijn inclusief, alsook saunabezoek, drankjes (ook in de hut) en alle maaltijden, ook die in de specialiteitenrestaurants.

Miriam bezocht riviercruiseschip Crystal Debussy (reportage) en zeecruiseschip Crystal Serenity (reportage).

Cruises van Crystal Cruises zijn boekbaar bij:

Nog niet bekend.

De vloot bestaat uit:

 

Het laatste nieuws van Crystal Cruises

Crystal Symphony in St.Lucia

Crystal stopt met cruisen tot eind april

20 januari 2022

Crystal Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het voorlopig stopt met cruisen. Voor oceaan- en expeditieschepen tot 29 april 2022, voor riviercruisen tot eind mei 2022…. lees meer…