Cruisereiziger
Maidentrip

Maiden Voyage Costa Venezia van Italië naar Japan

Costa Cruises heeft de Maiden Voyage van haar nieuwste cruiseschip Costa Venezia, dat volgend jaar maart in de vaart komt, bekendgemaakt. Op 8 maart 2019 vertrekt het voor een 53-daagse cruise vanuit Triest naar Yokohama. De Costa Venezia arriveert op 29 april 2019 in de Japanse havenstad. Tijdens de cruise wordt Italië, Kroatië, Griekenland en Israël aangedaan waarna het via het Suezkanaal koers zet naar Jordanië, Oman, Dubai en Abu Dhabi. Vervolgens staan er stops gepland in India, Sri Lanka en Maleisië. Het laatste gedeelte van de cruise is van Singapore naar Thailand, Vietnam, Hong Kong, Taiwan om tenslotte in Japan te eindigen.

De cruise kan niet alleen volledig, maar ook per gedeelte worden geboekt, van Triest naar Dubai (20 dagen), Dubai naar Singapore (18 dagen) en Singapore naar Yokohama (17 dagen). De verkoop van dit schip, dat wordt gebouwd voor de Chinese markt, is reeds van start gegaan.

De Costa Venezia (135.500 brutoton) biedt plek voor 5.260 passagiers, die worden gehuisvest in 2.116 hutten. Scheepsbouwer Fincantieri is ook verantwoordelijk voor de oplevering van een zusterschip, ook bestemd voor de Chinese markt, in 2020.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!