Nieuwe mijlpaal in de bouw van Odyssey of the Seas

Vrijdag is op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg de kiel gelegd van het toekomstige cruiseschip Odyssey of the Seas. Het is de tweede belangrijke mijlpaal in de totstandkoming van het tweede schip van Royal Caribbean International in de Quantrum Ultra klasse. Het is in feite de start van de fysieke constructie. Begin februari van dit jaar werd al het eerste stuk staal gesneden voor het 27e cruiseschip in de vloot.

Tijdens de ceremonie werd een blok van 79 ton in het bouwdok gehesen met een kraan van 800 ton. Nieuw geslagen geluksmunten werden volgens traditie onder de kiel geplaatst. Deze blijven daar tot het einde van de bouw. Dan worden ze overhandigd aan de kapitein en de bemanning. Oplevering van de Odyssey of the Seas staat gepland in de herfst van 2020. Later dit jaar zal bekend worden gemaakt welke routes het schip in haar inaugurele jaar zal gaan varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​