Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Mediterranea brengt bemanningsleden naar huis

Costa Cruises is van plan om de Costa Mediterranea in te zetten om bemanningsleden van de Filipijnen en Indonesië naar huis te brengen. Het 17-jaar oude schip bevindt zich momenteel in het Italiaanse La Spezia, waar ook de Costa Pacifica ligt aangemeerd. Het plan is dat alle Europese bemanningsleden en bemanningsleden die niet noodzakelijk zijn voor operationele redenen daar van boord gaan om huiswaarts te keren. Personeel dat vanwege logistieke redenen nog niet naar huis kan, wordt overgeplaatst op de Costa Pacifica. De rederij is voor hen druk bezig om in overleg met overheden en vliegtuigmaatschappijen alsnog tot een oplossing te komen. De Filipijnse en Indonesische bemanningsleden van beide schepen zullen met de Costa Mediterranea varen naar Brindisi, waar Filipijnse en Indonesische bemanningsleden van de Costa Fortuna worden opgepikt. Daarna wordt er koers gezet naar Shanghai met tussenstops op de Filipijnen en Indonesië om het personeel te ontschepen.De toekomst van de Costa Mediterranea in Azië is nog ongewis. Volgens planning zou de Mediterranea volgend jaar de overstap maken naar een nieuwe Chinese rederij, een samenwerkingsverband tussen CSSC Carnival Cruise Shipping en Carnival Corporation.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Costa Mediterranea brengt bemanningsleden naar huis

  • Met dit schrijven reageer ik op het bericht over de verscheping van het personeel door de Costa. Om dat de meeste cruise reizigers , net als ik , erg begaan zijn met het lot van de bemanningsleden van de schepen hopen wij dat er voor die hardwerkende mensen goed zal worden gezorgd. Het zou de afdeling P.R.sieren om hun klanten -wij dus – hier over te informeren.

Reacties zijn gesloten.