Holland America Line keert met Veendam terug naar Mazatlan

Veendam @ Holland America Line

Het was dinsdag een bijzondere dag in Mazatlan. Voor het eerst sinds twee jaar meerde er weer een groot cruiseschip aan in de haven van de Mexicaanse stad. De Veendam had de primeur. Op de kade werden de passagiers van het schip van Holland America Line feestelijk onthaald. Niet alleen HAL keert terug naar Mazatlan. De komende maanden staan er ook bezoeken gepland van de Norwegian Star van Norwegian Cruise Line en Azamara Quest van Azamara Club Cruises.

In 2010 werd Mazatlan nog bezocht door meer dan een half miljoen cruisepassagiers. In 2011 kwam de klad erin toen de grote cruiserederijen zoals Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland America Line en Disney Cruise Line besloten om de stad niet meer aan te doen vanwege de onveiligheid. Sindsdien heeft het stadsbestuur hard gewerkt om het vertrouwen terug te winnen. Het is erin geslaagd om de criminaliteit te verminderen en verbeteringen door te voeren zowel in de binnenstad als de haven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.