Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

Saga Sapphire gearriveerd in Rotterdam voor droogdok Damen

Saga Sapphire in Southampton
Saga Sapphire in Southampton

Maandagochtend is het cruiseschip Saga Sapphire gearriveerd in het droogdok van Damen Shiprepair in Rotterdam voor een geplande onderhoudsbeurt. Het schip van Saga Cruises heeft net een 33-daagse cruise achter de rug naar de Caribbean. Zondag keerde het terug in Engeland, waar het haar thuisbasis heeft. De Saga Sapphire keert op 21 december 2014 weer terug in de vaart voor de eerste kerstcruise van 21 dagen naar de Canarische Eilanden. Oud- en Nieuw zal worden doorgebracht op Madeira, waar jaarlijks veel cruiseschepen het traditionele eindejaarsvuurwerk begeleiden.

Eind oktober verbleef op dezelfde werf van Damen de MSC Magnifica voor een reguliere 5-jaarlijkse onderhoudsbeurt. Daarnaast mocht het bedrijf op haar werf in Vlissingen de afgelopen periode al de Astor en de Marco Polo ontvangen voor een dokbeurt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Saga Sapphire gearriveerd in Rotterdam voor droogdok Damen

  • Is er bekend tot welke datum ze in dok blijft. Is dat kort voor ze terug keert in de vaart?

    • Helaas weten we dat nog niet. Waarschijnlijk een of twee dagen voor de eerste reis. We houden het in de gaten!

Reacties zijn gesloten.