Cruisereiziger
Bestemmingen

Celebrity Silhouette op weg naar Amsterdam

Celebrity Silhouette
Celebrity Silhouette

Zondag vertrekt vanuit Fort Lauderdale, Florida het cruiseschip Celebrity Silhouette voor een transatlantische cruise van 15 dagen met als eindbestemming haar nieuwe thuishaven Amsterdam. Na tussenstops in Lissabon, Le Havre en Zeebrugge komt het 2.886 passagiers tellende schip van Celebrity Cruises op zondag 3 mei aan in de hoofdstad. Daarvandaan staan er tot begin september 10 afvaarten gepland naar de Oostzee en Groot-Brittannie.

De Celebrity Silhouette (122.000 brutoton) is in Amsterdam de opvolger van de Celebrity Constellation die de afgelopen jaren vanuit de hoofdstad meerdere cruises per jaar maakte naar Noord-Europa. De vervanging betekent een stijging in capaciteit per afvaart (2.886 t.o.v. 2.170 passagiers). De Celebrity Silhouette is gebouwd in 2011 en behoort tot de nieuwste generatie schepen, Solstice klasse, in de vloot van Celebrity Cruises.

Klik hier voor meer informatie, video’s en recensies van het cruiseschip Celebrity Silhouette.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger