Cruises vanuit Amsterdam in 2018

In 2018 zijn er weer talloze cruiseschepen die vertrekken uit Amsterdam. Wij geven je een overzicht per bestemming welke schepen waar naar toe varen. Wil je meer weten over waar elk schip te boeken is? Klik dan op de naam van het schip. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

Wil je vanuit Rotterdam cruisen? Klik dan hier voor een overzicht.

Canarische Eilanden

Op 17 maart vaart de Magellan van Cruise & Maritime Voyages in 15 dagen heen en weer naar de warme Canarische Eilanden. Op 21 juli doet de Columbus van dezelfde rederij dat ook. Dit is een cruise die niet vaak gemaakt wordt in de zomermaanden, dus echt een aanrader. Op 13 oktober maakt de Columbus nogmaals een Canarische Eilanden cruise, maar ditmaal van 18 dagen.

West-Europa

Vanuit Amsterdam maakt de Magellan op 1 april een bijzondere 8-daagse cruise met de havens: het verborgen pareltje Isles of Scilly, Guernsey, Rouen, Honfleur en Londen.

De Costa Mediterranea zal in mei en juni diverse 8-daagse cruises maken naar Bremerhaven, Hamburg, Dover (of Southampton), Le Havre en Zeebrugge. Deze cruise bevat 1 zeedag en dus bezoek je bijna elke dag een haven. De Costa Mediterranea vertrekt op 13, 20, 27 mei en 3 juni.

De Marina van Oceania Cruises zal op 27 september een 13-daagse zeer mooie West-Europese kusten cruise maken met de naam Vineyards & Castles. Bezoek bijvoorbeeld St. Malo, Brest, Bordeau (Frankrijk) en Bilbao, Ferrol en Porto. De cruise eindigt in Lissabon.

De Columbus van Cruise & Maritime Voyages maakt tenslotte op 29 oktober een korte 5-daagse cruise met Hamburg en Antwerpen en tenslotte eindigend in Londen.

Britse Eilanden

Vele cruiseschepen zullen vanuit Amsterdam Groot-Brittannië gaan bezoeken. Dit zijn:

 • Brilliance of the Seas: 15 mei (14 dagen), 28 mei (13 dagen), 3 juli (13 dagen), 27 juli (13 dagen)
 • Celebrity Eclipse: 13 juli (13 dagen, met mogelijkheid om British Open te bezoeken), 6 augustus (13 dagen, met 2 daags bezoek in Edinburgh voor Royal Edinburgh Military Tattoo)
 • Columbus: 7 mei (11 dagen), 19 juni (13 dagen), 9 juli (13 dagen)
 • Magellan; 8 april (13 dagen)
 • Marina: 28 juli (13 dagen, eindigend in Southampton)
 • Prinsendam: 30 juni (17 dagen), 2 september (15 dagen)

IJsland

Wie naar IJsland wil vanuit Amsterdam kan kiezen uit één van de 6 cruises:

 • 5 maart – Magellan– 13 dagen
 • 7 juni – Columbus – 13 dagen
 • 16 juli – Prinsendam – 21 dagen (met o.a. Spitsbergen)
 • 21 juli – Costa Mediterranea – 15 dagen (met o.a. Schotland)
 • 5 augustus – Koningsdam – 15 dagen (met o.a. Schotland en Noorwegen)
 • 19 augustus – Prinsendam – 15 dagen (met o.a. Schotland)

Noordkaap

Vanuit Amsterdam kan je helemaal in het Noordelijkste puntje van het Europese vasteland komen; de Noordkaap.

Op 19 februari vertrekt cruiseschip Magellan naar Honnigsvag. Wellicht zie je zelfs het Noorderlicht omdat deze cruise in de winter plaats vindt. In 15 dagen bezoek je mooie Noorse kustdorpen en fjorden zoals Alesund, Tromso, Alta, Trondheim, Andalsnes en het Britse Londen.

De Koningsdam gaat op 10 juni voor haar eerste Noordkaap cruise van 15 dagen. Ook op 8 juli vaart de luxe Koningsdam naar het Noorden. De routes zijn op beide data verschillend. Zo bezoek je in juni Hellesylt, Trondheim en Bronnoysund. In juli worden deze havens door andere vervangen, Molde en Haugesund. Voor ieder wat wils dus.

De Prinsendam maakt één Noordkaap cruises van 15 dagen vanuit Amsterdam. Op 16 juni bezoekt de Prinsendam de niet vaak bezochte havens van Noorwegen; onder andere Kirkenes, Hammerfest, Tromso, Gravdal en Bodo.

Noorse Fjorden

Dé meest populaire bestemming vanuit Amsterdam is ongetwijfeld een bezoek aan de Noorse Fjorden. Om de paar dagen vertrekt wel een cruiseschip naar Noorwegen. In onderstaand overzicht duren vrijwel alle cruises 8 dagen. Zodra de cruise langer duurt, staat dit vermeld bij de datum.

 • Columbus: 31 mei, 1 juli (9 dagen) , 6 oktober
 • Costa Mediterranea: 10 juni, 19 juni, 3 juli, 12 juli, 4 aug., 13 aug., 22 aug. 31 aug. (allen 10 dagen, behalve 19 juni – 15 dagen)
 • Koningsdam: 13 mei, 3 juni, 24 juni, 1 juli, 22 juli, 29 juli, 19 augustus, 26 augustus
 • Magellan: 20 april, 27 april (eindigt in Londen)
 • Marina: 14 juli (15 dagen)
 • Viking Sun: 7 juli (10 dagen, eindigt in Bergen)

Oostzee

De Baltische staten rondom de Oostzee kunnen allemaal in 1 cruise bezocht worden. Geniet van de Scandinavische gastvrijheid in Denemarken, Zweden en Finland. Laat je verrassen door de Duitse steden en cultuur in Estland en Rusland. St. Petersburg is de topbestemming. Tip: zorg dat je een cruise boekt waar je twee dagen de tijd hebt om deze prachtige stad te verkennen.

 • Brilliance of the Seas:  1 mei (15 dagen), 9 juni, 21 juni, 15 juli, 8 aug, 20 aug. (cruises duren 13 dagen)
 • Celebrity Eclipse: 19 juni, 1 juli, 25 juli, 18 aug, (cruises duren 13 dagen)
 • Columbus: 17 mei (15 dagen)
 • Koningsdam: 20 mei, 2 september (cruises duren 15 dagen)
 • Prinsendam: 2 jun (15 dagen), 5 aug. (cruises duren 15 dagen)
 • Star Breeze:  2 jun (11 dagen, eindigt in Stockholm)

Zuid-Amerika

Cruiseschip Magellan cruist op 8 januari vanaf Amsterdam naar Zuid-Amerika én terug naar Amsterdam in 43 dagen. Je bezoekt talloze mooie bestemmingen in het Caribisch gebied en als hoogtepunt een tocht over de Amazone, de binnenlanden in van Brazilië.

Op 6 november gaat de Marco Polo van Cruise & Maritime Voyages van en naar Amsterdam richting het Caribisch Gebied. Je bezoekt de voormalige West-Indië eilanden op deze 33 daagse cruise. Op de terugweg stopt het schip bij Funchal en Lissabon.

De Magellan vertrekt op 17 december voor een Kerst & Nieuwjaarscruise naar het Caribisch gebied (o.a. Antigua, Barbados, Jamaica) en Mexico. Ze komt niet terug naar Rotterdam. De cruise eindigt officieel in Cozumel maar je kan uiteraard er nog een cruise aan verbinden.

Mykonos

Middellandse Zee

Vanaf augustus vertrekt een aantal cruiseschepen naar de Middellandse Zee om Amsterdam weer te verlaten na een mooi zomerseizoen. De volgende cruises naar de Middellandse Zee zijn beschikbaar:

 • Op 21 augustus vaart de ultraluxe Seven Seas Navigator in 12 dagen naar Barcelona. Havens zijn onder andere Nantes, Le Verdon, Porto, Lissabon en Cadiz. De cruise kan ook gecombineerd worden met een transatlantische overtocht naar New York (in totaal 29 dagen).
 • Op 30 augustus vertrekt de Celebrity Eclipse in 13 dagen ook naar Barcelona. Een aantal leuke verrassende bestemmingen naast Zeebrugge, Le Havre, Bilbao en Lissabon zijn Cadiz, Gibraltar en Cartagena.
 • De Costa Pacifica gaat op 4 september in 11 dagen naar Savona. Bijvoorbeeld Dover, Vigo en Malaga worden aangedaan.
 • De Costa Mediterranea volgt op 9 september. Zij gaat in 12 dagen naar Marseille of desgewenst in 13 dagen naar Savona. Prachtige steden zijn onder andere Porto en Lissabon, Gibraltar en Valencia.
 • Op 16 september vertrekt de Koningsdam uit Amsterdam om in 13 dagen naar Civitavechia te varen. Naast havens zoals Southampton, La Coruna, Porto, Lissabon worden Huelva (Spanje), Gibraltar, Malaga en Cartagena bezocht.
 • Ook op 16 september gaat de Prinsendam richting Civitavecchia, ze vaart dus haar grote zus achterna. De Prinsendam doet dit op haar eigen tempo en bezoekt daarbij steden die aan rivieren in het binnenland liggen, zoals bijvoorbeeld Vlissingen, Antwerpen, Rouen en Bordeaux.
 • De Viking Sky vertrekt op 6 oktober als laatste schip richting Barcelona. In 12 dagen bezoekt ze 5 havens: Le Havre, Portsmouth, Vigo, Malaga en Cartagena.

Wereldcruise

Op 6 januari vertrekt cruiseschip Columbus van de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages voor een fantastische wereldcruise van 122 dagen. Helaas is deze cruise al volgeboekt, maar voor 2019 staat deze wereldcruise wederom op het programma. Uniek vanuit Amsterdam!

Transatlantisch

De Brilliance of the Seas gaat op 1 september het Amsterdam seizoen afsluiten met een 18 daagse transatlantische cruise naar Tampa in de Verenigde Staten. Het is een typische transatlantische cruise met weinig havens tussendoor. Aan het begin van de cruise bezoek je vier havens in Ierland waarna de oversteek begint. Een tussenstop in de Azoren is de laatste haven voordat de Brilliance of the Seas Tampa binnenvaart op 17 september 2018. Voor cruisereizigers die de route andersom willen doen: met vertrek op 5 april 2018 vanuit Tampa arriveert het cruiseschip op 20 april 2018 in Amsterdam.

Australië/Nieuw-Zeeland

Een pareltje van een cruise voor degenen die niet met het vliegtuig naar Australië willen maar per cruiseschip. De Astor (600 passagiers) van Cruise & Maritime Voyages vertrekt op 16 oktober vanaf Amsterdam via Zuid-Amerika naar Adelaide, Fremantle, Auckland en Sydney in een cruise van 42-53 dagen (afhankelijk van de bestemming).

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)