MS Westerdam in Azië: in 16 dagen naar Hongkong, Vietnam, Cambodja, Thailand en Singapore

Een cruise in Azië is een aangename en makkelijke manier om met de vele diverse landen en culturen in relatief korte kennis te maken. Holland America Line positioneert het MS Westerdam na de zomer van 2018 in Azië. Wij bekijken één cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Op 12 november 2018 vertrekt de Westerdam op een 16-daagse reis van Hongkong naar Singapore. Je bezoekt China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

De bestemming: Hongkong, Vietnam, Cambodja, Thailand en Singapore

Je scheept op maandag 12 november 2018 in op de Westerdam in Hongkong. Uiteraard ben je een dag van te voren aangekomen maar het is zeer de moeite waard om nog een paar dagen eerder te gaan en de Chinese stad te leren kennen.  Pas om elf uur ‘s avonds op de inschepingsdag vertrekt de Westerdam uit deze miljoenenstad.

De cruise start aangenaam met een zeedag zodat je de prachtig gerenoveerde Westerdam kunt verkennen. Er is een indrukwekkend Rijksmuseum@Sea, een vernieuwd Crow’s Nest met de nieuwe naam Explorations Central en een fijne Gallery Bar waar je in huiselijke sfeer kunt genieten van een cocktail. Een aanrader!

De volgende dag kun je in Sanya, de meest zuidelijk gelegen stad op het eiland Hainan, de Chinese cultuur in je opnemen. Je ziet er prachtige stranden met een tropisch klimaat, een vlinderpark bij Yalong Bay en indrukwekkende Boeddhistische tempels en parken.

Vietnam

Op de 4e dag bezoekt de Westerdam voor het eerst Vietnam, en wel Halong Bay. Zie de prachtigste oude, blauw-groen pilaren en eilanden van kalksteen uit het water opkomen. Om het meeste te kunnen genieten van de 1.969 eilanden in Halong Bay die verspreid  zijn over 900 vierkante mijl, boek je vooraf een vaarexcursie. De Westerdam blijft tot 23.00 uur in de baai (via tenders kom je aan land).

Na een dag op zee kom je aan in Da Nang, Vietnam. De havenstad Da Nang ligt halverwege gelegen tussen Hanoi and Ho Chi Minh City, waar je twee dagen later tijdens de cruise gaat aanmeren. Da Nang bezit een kleinstedelijke charme ondanks de afwezigheid van populaire bezienswaardigheden. Je kunt op excursie naar de schilderachtige stad Hoi An in het zuiden, de oude keizerlijke hoofdstad Hue in het noorden of het majestueuze Marble gebergte in het zuidwesten. My Son, het door UNESCO beschermde Champa tempelcomplex, dat 69 kilometer zuidwestelijk ligt, is zeker een uitstapje waard.  De laatste bestemming (na wederom een zeedag) in Vietnam is Phu My, de haven voor het bekende Ho Chi Minhstad (het vroegere Saigon). Deze stad ligt op 80 km afstand.

Cambodja

De Westerdam bezoekt na een dag op zee, één bestemming in Cambodja, Sihanoukville. Je ziet er de prachtigste kusten en stranden. Je kunt via Holland America Line zelfs een daghotelkamer reserveren voor één dag in een luxe resort.

Thailand

Dag 11 betekent de eerste bestemming in Thailand, Laem Chabang, de haven van Bangkok. Je verblijft 2 dagen in de haven zodat je alle tijd hebt om bijvoorbeeld de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya, UNESCO-werelderfgoed met indrukwekkende boeddhistische ruïnes te bezoeken.

De laatste bestemming op deze fascinerende reis is Nathon op het eiland Koh Samui. Het is het beroemdste eiland van Thailand. De door strand gemarkeerde kust wordt omzoomd door helder blauw water; een speelplaats vol zand en golven waar iedereen heerlijk kan snorkelen, kajakken of gewoon lekker kan luieren. Het binnenland van het eiland biedt daarentegen juist een verfrissende rust en momenten om heerlijk tot rust te komen in het dichte, heuvelachtige oerwoud met oude tempels, ongerepte watervallen en schilderachtige dorpjes waar je de echte Thaise gastvrijheid kunt meemaken.

Singapore

Tijdens de allerlaatste zeedag heb je alle tijd om te genieten van wat de Westerdam te bieden heeft. Heb je bijvoorbeeld al van de popup restaurants De Librije of Sel de Mer kunnen genieten?

De laatste dag kom je aan om zeven uur ‘s ochtends in Singapore. Ook in deze miljoenenstad loont het de moeite om zeker nog een aantal dagen in de stad te verblijven voordat je terugvliegt naar Nederland.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
12 november (maandag) Hongkong vertrek 23.00 uur
13 november op zee
14 november Sanya (Hainan, China) 08.00-17.00 uur
15 november Halong Bay (Vietnam) 08.00-23.00 uur
16 november op zee
17 november Da Nang (Hue, Vietnam)  07.00-18.00 uur
18 november op zee
19 november Nha Trang (Vietnam) 08:00-16.00 uur
20 november Phu My (Vietnam) 08:00-23.00 uur
21 november op zee
22 november Sihanoukville (Cambodja) 06.00-18.00 uur
23 november Laem Chabang (Bangkok, Thailand) 10.00 uur (aankomst en overnachting)
24 november Laem Chabang (Bangkok, Thailand) vertrek 16.00 uur
25 november Nathon(Koh Samui, Thailand) 08:00-15.00 uur
26 november op zee
27 november Singapore 07.00 uur

Het schip: Westerdam

Het MS Westerdam****+ is een middelgroot schip. Ze heeft een aantal restaurants waar een goede keuze aan maaltijden is. Het hoofdrestaurant de Vista Dining Room, het Lido buffetrestaurant, het Italiaanse Canaletto (toeslag), de Pinnacle Grill (toeslag) en de nieuwe pop-up restaurants Rudi’s Sel de Mer en Taste of De Librije.

Dit middelgrote schip doet ruim aan. Als extra biedt dit schip Explorations Central (EXC) met allerlei nieuwe interactieve mogelijkheden om je volgende bestemming te verkennen. Ook biedt de Westerdam het Rijksmuseum@Sea aan. Verder zijn er een kleine bioscoopzaal, de screening room en een prachtige hydropool in de Greenhouse Spa. Op het achterdek bevindt zich een zwembad en een zwembad met een schuifdak op het middendek.

Gegevens Westerdam:

 In de vaart  2004 (gerenoveerd 2017)
 Brutotonnage  81.811
 Lengte en breedte  290 meter lang, 32 meter breed
 Passagiers  1946
 Bemanning  800
 Aantal     passagiersdekken  12

Hutten

Op de Westerdam zijn talloze stateroom categorieën momenteel nog boekbaar.

  • Binnenhut is verkrijgbaar vanaf € 1469 per persoon.
  • Buitenhut vanaf €2189
  • Balkonhut vanaf€2189  (aanbieding! voor de prijs van een buitenhut krijg je een balkonhut)
  • Suite vanaf €3039

De vliegreis kost gemiddeld €500-600 euro.

Klik hier voor een uitgebreid Cruisereiziger overzicht van alle vernieuwingen op de Westerdam.

Visum

Let op dat voor de landen China, Vietnam en Cambodja een visum vereist is.

Aanbieding

Momenteel ontvang je bij boeking extra voordelen in de Upgrades & More actie bij Holland America Line op deze cruise:

  • Hut upgrade (afhankelijk van beschikbaarheid, bv buitenhut voor de prijs van een binnenhut en een balkonhut voor de prijs van een buitenhut)
  • Tot US$ 500 boordtegoed per hut die je kunt gebruiken voor dineren in specialiteitenrestaurants, spabehandelingen, aankopen in de gift shops, drankjes en meer.
  • Fooien zijn inbegrepen bij boeking van een suite

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)