Cruisereiziger
Doop

Silver Nova van Silversea officieel gedoopt

Silversea heeft donderdag haar nieuwste aanwinst in de vloot, de Silver Nova, officieel gedoopt tijdens een  ceremonie in Fort Lauderdale. De festiviteiten begonnen met een uitvoering van het Amerikaanse volkslied door Rachel York, gevolgd door een vertoning van een herdenkingsvideo ter ere van Silversea’s 30e verjaardag, die het cruisemerk in 2024 viert.

Dominee Sanford Sears en rabbijn Adam Watstein zegenden het schip. Silversea’s President Barbara Muckermann en Royal Caribbean Group’s President en CEO Jason Liberty spraken de aanwezigen toe en kondigden de doopmoeder van het schip aan: chef-kok, restauranthouder en televisiepersoonlijkheid Nina Compton. Vergezeld door kapitein Cosimo Pontillo gaf Compton de Silver Nova officieel haar naam en liet een fles champagne op de romp van het schip kapotslaan, gevolgd door een toast op deze gedenkwaardige gebeurtenis.

boek je vakantie bij de ANWB

 

“Na jaren van onderzoek, ontwikkeling en samenwerking zijn we allemaal ongelooflijk trots om de Silver Nova officieel te verwelkomen in de vloot van de Royal Caribbean Group. Silver Nova is een game changer, een nieuwe visie voor de ultra-luxe reiservaring,” zei Liberty. “We zullen in 2024 doorgaan met het verleggen van grenzen en het innoveren van de vakantie-ervaring met onze drie wereldwijde merken die, samen, de vakantie van een leven veranderen voor onze gasten over de hele wereld.”

“Het is passend dat we Silver Nova – een echt baanbrekend schip – officieel de naam geven in hetzelfde jaar dat Silversea haar 30-jarig bestaan viert: het schip verbindt onze geschiedenis met onze toekomst en zorgt voor een perfecte balans tussen het verfijnde erfgoed van ons merk en de toekomst van ultraluxe cruisereizen,” zei Muckermann.

“Ik ben vereerd dat ik ben benoemd tot doopmoeder van Silver Nova,” zei Compton. “Mijn hele leven lang heb ik vele manieren onderzocht waarop de wereldkeuken – vooral die van mijn geboorteland St. Lucia en de Caraïben in het algemeen – menselijke banden versterkt, culturele ontdekkingen vergemakkelijkt en erfgoed, traditie en identiteit in ere houdt. Ik geloof dat eten en drinken de kracht hebben om mensen met elkaar te verbinden, door inzicht te geven in de gewoonten van een gemeenschap als een verbindende taal. Ik hoop dat mijn reis de gasten van Silver Nova inspireert om op een betekenisvolle manier in contact te komen met de bestemmingen die ze bezoeken en de mensen daar, om sterke relaties te smeden, hun horizon te verbreden en zichzelf te verrijken.”

Cruises met Silversea zijn boekbaar bij:
Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!