Cruisereiziger
Hygiene

Explora I scoort 100% bij eerste hygiëne inspectie

Explora Journeys heeft afgelopen week een perfecte score gehaald van 100 punten voor de Explora I. De niet aangekondigde hygiëne test van het Vessel Sanitation Program (VSP) van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt op regelmatige basis op cruiseschepen uitgevoerd. Het was de eerste United States Public Health inspectie die werd uitgevoerd op het schip, dat in augustus vorig jaar haar debuut maakte.

Elk schip kan maximaal 100 punten ontvangen. Waarbij onder de 86 punten betekent dat je niet geslaagd bent voor de inspectie. De inspecteurs testen op een groot aantal punten op basis van een checklist. Deze punten gaan over de hygiëne, bereiding van voedsel (van opslag tot en met bereiding), zwemwater, personeel aan boord en de algehele indruk op het schip. Twee keer per jaar voert het CDC dit uit op een schip dat vanuit Amerikaanse havens vaart.

Wil jij cruisen met Explora Journeys? Vraag een gratis offerte aan bij:

TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!