Cruisereiziger
Bestemmingen

Cruiseprogramma Disney Cruise Line voor 2025 bekendgemaakt

Disney Cruise Line heeft haar cruiseprogramma voor 2025 bekendgemaakt. De routes bestrijken de hele wereld, vanuit Florida naar de Bahama’s en het Caribisch gebied, reizen naar Alaska en voor de eerste keer ooit, Europese afvaarten naar de Middellandse Zee en Noord-Europa aan boord van de Disney Fantasy.

Disney Fantasy voor het eerst naar Europa

De Disney Fantasy komt in de zomer van 2025 voor het eerst naar Europa en bezoekt van mei tot eind juli Europese bestemmingen, van Noord-Europa tot de Middellandse Zee. Afvaarten van vijf tot twaalf nachten vanuit Barcelona, Spanje en Civitavecchia (Rome) in Italië doen aanloophavens aan in de hele Middellandse Zee. Een speciale afvaart van twaalf nachten naar de Griekse eilanden heeft drie stops in Griekenland en twee in Italië en de enige stop van het seizoen in Valetta, Malta.

Van eind juli tot september vaart de Disney Fantasy vanuit Southampton in het Verenigd Koninkrijk naar tal van bestemmingen, waaronder Spanje, Noorwegen en de Britse eilanden.

Met de Disney Fantasy in Europa biedt Disney Cruise Line voor de passagiers de Broadway-stijl shows Frozen: A Musical Spectacular en Aladdin, nieuwe kids clubs en splash zones en nieuwe Disney details.

boek je vakantie bij de ANWB

 

Cruises in Alaska keren terug

De Disney Wonder gaat opnieuw naar Alaska vanuit Vancouver, Canada, met afvaarten van vijf, zeven, acht en negen nachten van mei tot september. Daarbij worden bestemmingen aangedaan zoals Juneau, Skagway en Ketchikan. Er worden verschillende excursies aangeboden o.a. naar de gletsjers en goudmijnrelikwieën van Alaska.

Vier schepen naar de Bahama’s en Caribbean

Vier schepen van Disney Cruise Line hebben in de zomer van 2025 hun thuishaven in Florida. Drie schepen uit Port Canaveral en één uit Fort Lauderdale varen naar de Bahama’s en het Caribisch gebied inclusief de eilandbestemmingen van Disney.

De Disney Treasure, het nieuwste schip in de Disney Cruise Line vloot, vaart na het inaugurele seizoen zevendaagse routes van Port Canaveral naar de oostelijke en westelijke Caraïben. Afvaarten naar het oostelijke Caribisch gebied brengen families naar Disney’s privé-eiland Disney Castaway Cay samen met Tortola en St. Thomas. Afvaarten naar het Westen van de Caraïben brengen families naar bestemmingen zoals Falmouth in Jamaica, Grand Cayman en Cozumel, Mexico. De reizen van een week bieden minimaal twee dagen op zee.

De Disney Magic heeft voor het eerst sinds de zomer van 2016 Port Canaveral als thuishaven en biedt afvaarten van vier en vijf nachten naar de Bahama’s en de Disney eilandbestemmingen Castaway Cay en Lighthouse Point. Een speciale afvaart van 10 nachten in de zuidelijke Caraïben in juli brengt families naar beide eilandbestemmingen van Disney Cruise Line en naar Antigua, St. Kitts, San Juan en Tortola op de Britse Maagdeneilanden.

Zowel de Disney Magic als de Disney Dream varen in de zomer van 2025 naar Disney Lookout Cay op Lighthouse Point, de unieke bestemming op het eiland Eleuthera. Bepaalde routes omvatten stops bij zowel Disney Castaway Cay als Disney Lookout Cay bij Lighthouse Point. Zes Disney Magic of Disney Dream cruises varen exclusief naar beide Disney eilandbestemmingen.

De Disney Wish vaart ook vanuit Port Canaveral en biedt afvaarten van drie en vier nachten naar Nassau en de stranden van Disney Castaway Cay. In Zuid-Florida vertrekt de Disney Dream vanuit Fort Lauderdale op afvaarten van drie tot vijf nachten naar een of beide eilandbestemmingen van Disney, samen met Nassau of Cozumel.

Cruises met Disney Cruise Line zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!